18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δάσκαλοι και καθηγητές στην Αργολίδα καταδικάζουν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και τις κάμερες στα σχολεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας μαζί και με άλλους φορείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο έξω από την Διεύθυνση Α/μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου 2020.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Αργολίδας αναφέρει:

“Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Κατέθεσαν εν μέσω πανδημίας, χωρίς τα σωματεία να μπορούν να αντιδράσουν και να γίνει διάλογος, πολυνομοσχέδιο με σοβαρότατες ρυθμίσεις για την παιδεία το οποίο ήδη έχει καταγγελθεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Επιπλέον η την Παρασκευή κατατέθηκε η απαράδεκτη τροπολογία για ζωντανή (ανα)μετάδοση του μαθήματος, χωρίς κανέναν διάλογο ούτε με την ομοσπονδία μας ούτε με την συνομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία για ζωντανή μετάδοση αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας, να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης και υπονόμευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου”

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας:

Για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, στρέφοντας εναντίον της όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς των μαθητών μας και συνολικά την κοινωνία.

Το βράδυ της Παρασκευής 8-5-2020 ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ν.Δ., τροπολογία που σχετίζεται με την ανεπανόρθωτη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της παιδαγωγικής διαδικασίας στη σχολική τάξη. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει και αντιστρατεύεται το άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών. Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση.

Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί το απαράδεκτο, αντιεκπαιδευτικό και επιθετικό προς τη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, πολυνομοσχέδιο. Να μην τολμήσει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας να θέσει σε εφαρμογή τη (ν)τροπολογία που μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση και βάζει στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν το μέτρο της μετάδοσης των μαθημάτων.”

Περισσότερα Άρθρα

ΗΠΑ-Covid-19: Στους 2.333 οι νεκροί σε 24 ώρες

Με 2.333 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά έπειτα από τρεις ημέρες, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Την προηγουμένη, η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως κατέγραφε […]

Νέα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Δ. Λιγνάδη για βιασμό 17χρονου

Νέα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Δ. Λιγνάδη για βιασμό 17χρονου Νέα προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη με διερευνώμενη αδίκημα αυτό του βιασμού ξεκινά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Αφορμή για την έρευνα ήταν η κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται συνολικά την υπόθεση, 24χρονος σήμερα άντρας ο οποίος υποστήριξε ότι […]