15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δήμοι –«επίδομα κορονοϊού»: Συμφωνία ΚΕΔΕ- ΠΟΕ-ΟΤΑ -Έρχονται & προσλήψεις

Να δοθεί το «επίδομα κορονοϊού» στους εργαζόμενους στους δήμους συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε το «θετικό κλίμα», που, όπως είπε, υπήρχε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι η ΚΕΔΕ είναι θετική να δοθεί το επίδομα.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει συμφωνία από το Σεπτέμβριο οι καθαρίστριες των σχολείων να γίνουν από ωρομίσθιες ορισμένους χρόνου, με προοπτική να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τα σχολεία.

Επιπλέον, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνει κανείς εργαζόμενος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εκτός του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που ήδη «τρέχει».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων να μην βγει κανείς από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και να ενταχθούν και άλλοι, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει αίτημα να δοθούν επιπλέον 30 εκατ. στο Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ώστε να έχουν την δυνατότητα φοίτησης στους παιδικούς σταθμούς και παιδιά δημοσίων υπαλλήλων.

Πετρόπουλος: Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις για ιδιωτικοποιήσεις, ελαστική εργασία

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πλην του επιδόματος, ζήτησαν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στους δήμους, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα προγράμματα ΕΣΠΑ των δήμων αλλά και να αυξηθούν οι κρατικοί πόροι που δίνονται στους δήμους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν, με προεξάρχοντα τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλη Πετρόπουλο στο «παράθυρο» για ιδιωτικοποιήσεις που ανοίγουν ρυθμίσεις της κυβέρνησης όπως η μεταφορά στην Οικονομική Επιτροπή σχετικής απόφασης αλλά και η δυνατότητα των ιδιωτών να χρησιμοποιούν οχήματα των δήμων, ζητώντας να καταργηθούν.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε να καταργηθούν και όλες οι ρυθμίσεις των ΠΝΠ της εποχής του κορονοϊού, με τις οποίες καθιερώθηκε κυλιόμενο ωράριο και εργασίες και τα ΣΚ.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Περισσότερα Άρθρα

Αυτοπυροβολήθηκε άνδρας στη Φώσταινα!

Τραγωδία στην Φώσταινα Αχαϊας. Πριν λίγο έγινε γνωστό πως ένας άνδρας με αρχικά Α.Δ. αυτοκτόνησε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολήθηκε στο λαιμό με καραμπίνα. Επί τόπου έχουν σπεύσει Αστυνομία και ΕΚΑΒ.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 78 νεκροί σε ένα 24ωρο – 542 διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ “Σήμερα ανακοινώνουμε 1155 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 128710, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. 5171 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το […]