17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δήμος Πύλου – Νέστορος: 7ημερη Λαμπαδηδρομία από το Μανιάκι μέχρι την Πύλο

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει τη Λαμπαδηδρομία 2021 με τίτλο “Εστίες Επανάστασης – Δρόμοι Ελευθερίας”, σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης Λαμπαδηδρομία 2021, προκειμένου να αναδείξει ιστορικές διαδρομές, μέρη που γεννήθηκαν και έδρασαν ήρωες και αγωνιστές του 1821 και να στηρίξει τις ιδέες της πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς του Δήμου.

Στον Δήμο Πύλου- Νέστορος βρίσκονται τοποθεσίες, στις οποίες σημειώθηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα διέλθει από όλες τις Πόλεις, τα Χωριά και τα Μνημεία του Δήμου, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Η Φλόγα θα ξεκινήσει σήμερα 14/10/2021 από το ιστορικό Μανιάκι, όπου έδωσε την τελευταία του μάχη ο Παπαφλέσσας (Αρχιμ. Γρηγόριος Δικαίος), καταλήγοντας στην Πύλο, στις 20/10/2021, ημέρα εορτασμού της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας ανέφερε: «Τιμούμε τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τις ιστορικές διαδρομές, όπου διήνυσαν για να κατακτήσουν την ελευθερία του Έθνους. Στηρίζουμε τις ιδέες των δημιουργικών ανθρώπων του τόπου μας και προχωράμε μπροστά ενωμένοι με γνώμονα την ευημερία των συνδημοτών μας και του τόπου μας».

Περισσότερα Άρθρα

Κολυμβητικές Ιπτάμενες επιτυχίες

Οι Ιπτάμενοι Αργολίδας όπως πάντα καλλιεργούν τον υγιή αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα και φέρνουν επιτυχίες στην Αργολίδα. Πρωταγωνιστούν στα κολυμβητικά αθλητικά γεγονότα της χώρας σε πισίνα ή θάλασσα, προβάλουν την Αργολίδα και προωθούν τον υγρό στίβο της Αργολίδας σε όλη την Ελλάδα με τις επιτυχίες τους. Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 οι Ιπτάμενοι συμμετείχαν […]

Για το πέμπτο χρυσό σε ευρωπαϊκό ο Πετρούνιας

Με τον… αέρα του κορυφαίου και με την υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε σε ολόκληρο τον προκριματικό, σε οποιοδήποτε όργανο, ο Λευτέρης Πετρούνιας, θα διεκδικήσει σήμερα (24/04, 16:10 – 17:10 ώρα Ελλάδας) τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο του. Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων», ο οποίος αποδείχθηκε ασυναγώνιστος στον προκριματικό του αγωνίσματός του, χάρη σε μία εξαιρετική εκτέλεση: […]