17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δίκη δολοφονίας Μακρή: Ισόβια στον εκτελεστή και 10 χρόνια στον αδερφό του

Ισόβια, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 32χρονο κατηγορούμενο, βουλγαρικής υπηκοότητας για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή και 10ετή κάθειρξη στον 36χρονο αδελφό του, για απλή συνέργεια στο εν ψυχρώ έγκλημα, τον Οκτώβριο του 2018.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο ομόφωνα καταδίκασε τα δύο αδέλφια, χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, με τη σύζυγο του θύματος, Βικτώρια Καρύδα να τους ευχαριστεί για την απόφαση που δικαιώνει τη μνήμη του επιχειρηματία.

Ο 32χρονος φερόμενος ως εκτελεστής του άτυχου επιχειρηματία κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική διάθεση,της παράνομης οπλοφορίας ενώ ο 36χρονος αδελφός του που πήρε μαζί του τον δρόμο προς τη φυλακή, για απλή συνέργεια στη δολοφονία.

Περισσότερα Άρθρα

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch)

Κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της μ.κ.ο. Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον. Στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (εταίρος της Birdlife International) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων το διάστημα αυτό, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Περιλαμβάνουν εξορμήσεις […]

Κοινή δήλωση των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης για την Αγία Σοφία

Σε κοινή δήλωση, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ενεργό τέμενος, προχώρησαν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης. Μεταξύ άλλων στη δήλωση αναφέρεται ότι η εν λόγω απόφαση «αποτελεί ύβρη και πρόκληση κατά των Χριστιανών σ’ ολόκληρο τον κόσμο…Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση η Ελλάδα, ως Ευρωπαϊκή χώρα δικαίου, χωρίς να υποχωρεί στα εθνικά δικαιώματά […]