19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δείπνο για Βασιλείς στο Προεδρικό στις 24 Μαρτίου δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου

Ένα μενού που θα ζήλευαν πολλοί και έχει την υπογραφή του διεθνούς φήμης σεφ Λευτέρη Λαζάρου θα απολαύσουν οι ξένοι ηγέτες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φυσικά και κυρίαρχο θα είναι το ψάρι στο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Χριστόφορος Θεοφίλου, γνωστός σε όλο τον κόσμο ως Τζιμ Λόντος

Ο Τζιμ Λόντος (Jim Londos) γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1897 στο Κουτσοπόδι του Άργους ως Χριστόφορος Θεοφίλου και ήταν το μικρότερο από τα 13 παιδιά της οικογένειάς του. Σούπερ σταρ της επαγγελματικής πάλης (κατς), που πρόσφερε ώρες χαράς και ξεγνοιασιάς στους δοκιμαζόμενους από το οικονομικό κραχ Αμερικανούς. Ο Τζιμ Λόντος (Jim Londos) γεννήθηκε στις 2 […]

Η παράσταση «Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω» παρουσιάζεται στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»

Η χοροδραματική παράσταση, παραγωγή της ΚΕΔΑΜ «Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω»  εμπνευσμένη και αφιερωμένη στους χορούς και τη λαογραφία της Καππαδοκίας, παρουσιάζεται στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» το Σάββατο 13 Απριλίου 2019. Ώρα έναρξης: 21:00. Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος Νέας Κίου, Πολιτιστικό και Λαογραφικό σωματείο Χορόσημο. Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω..Με εκείνο το γνωστό ή […]