20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δενδροφύτευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και κάδοι ανακύκλωσης στο ΟΑΚΑ, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους όμορους Δήμους για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και φροντίδα του Ολυμπιακού Σταδίου

Έπειτα από 16 χρόνια, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση των περιβαλλόντων χώρων του ΟΑΚΑ και τοποθέτηση, για πρώτη φορά, κάδων ανακύκλωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο, επ’ ευκαιρία και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φύτεψε συμβολικά ένα από τα συνολικά 22 πλατάνια που σε πρώτη φάση τοποθετούνται γύρω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ θα ακολουθήσει ευρύτερη δενδροφύτευση ανθεκτικών και κλιματολογικά κατάλληλων ειδών της μεσογειακής χλωρίδας, όπως προέβλεπε από το 2004 το «σχέδιο Καλατράβα».

Στη σχετική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αναστάσιος Μαυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Ιωάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Νικόλαος Θυμάκης, η διοίκηση, η διεύθυνση και το προσωπικό του ΟΑΚΑ, ιδιώτες που ευγενικά προσέφεραν φυτά και χώμα, καθώς και αντιπροσωπεία των Συστημάτων (1ο, 2ο και 3ο) Προσκόπων Αμαρουσίου.

Ο κ. Αυγενάκης εξήρε τη συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΙΓΕ για την αντίστοιχη περιβαλλοντική αναβάθμιση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, τόνισε τον συμβολισμό του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με το ξεκίνημα της «πράσινης ανάπλασης» των εξωτερικών χώρων στο ΟΑΚΑ και τη μετάβασή του στην «εποχή της ανακύκλωσης», ευχαριστώντας παράλληλα τους αυτοδιοικητούς φορείς των όμορων Δήμων για τη συμβολή τους στη φροντίδα του Ολυμπιακού Σταδίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στη συμμετοχή των Προσκόπων, στη σημασία των εθελοντικών δράσεών τους για την προστασία του περιβάλλοντος και στα μηνύματα που εκπέμπουν προς την κοινωνία.

Ο κ. Αυγενάκης, μάλιστα, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα έπρεπε να εορτάζεται κάθε ημέρα! Το περιβάλλον χρειάζεται τον σεβασμό, την προσοχή και την προστασία όλων μας, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα της ζωής μας».

Τέλος, οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν και έναν από τους πέντε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται εντός του ΟΑΚΑ, την δεξαμενή της ύστερης Ρωμαϊκής Περιόδου, όπου η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, Θεοδώρα Τζεφέρη, αναφέρθηκε στις εργασίες συντήρησης που εκτελούνται στα μνημεία για την ανάδειξή τους και τη δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής που θα τα ενώνει πέριξ των αγωνιστικών εγκαταστάσεων.

Περισσότερα Άρθρα

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σαράντα οκτώ χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε! Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία. Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Χτίζοντας μία οικονομία, […]