19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή»

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθη ο πρώην προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται σε εκτέλεση εισαγγελικής διάταξης για παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του από το κατάστημα κράτησης των Γρεβενών.

Η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε σήμερα, διέταξε την μεταγωγή του στα Γρεβενά, όπου, μέσα στις επόμενες μέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την υφ’ όρον απόλυσή του ή θα την ανακαλέσει. Σε περίπτωση που το Δικαστικό Συμβούλιο αποφανθεί υπέρ της ανάκλησης ο 56χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές.

Ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος καταδικάστηκε αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια εις βάρος 36 αγοριών – αθλητών του στο Ρέθυμνο Κρήτης, αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, εκτίοντας 8,5 χρόνια της ποινής του (κάνοντας χρήση και των ευεργετικών διατάξεων με τα μεροκάματα εντός των φυλακών).

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του 56χρονου, υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση εντός του δήμου Καλαμαριάς, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος, παραβίασε τον πρώτο όρο, καθώς εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώπιον της αντιεισαγγελέως πρωτοδικών που οδηγήθηκε σήμερα φέρεται να ανέφερε πως δήλωσε αρχικά ως διεύθυνση κατοικίας την επαγγελματική στέγη του αδελφού του στην Καλαμαριά, αναζητώντας και εντοπίζοντας στη συνέχεια κατάλληλη στέγη για μόνιμη εγκατάσταση εκτός του συγκεκριμένου δήμου, εξέλιξη για την οποία διατείνεται ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο ίδιος είπε: «Είναι άδικο δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο . Για ότι έχω κάνει έχω εκτίσει την ποινή μου έχω τιμωρηθεί. Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή. Για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email που απευθυνόταν   στην εισαγγελία Αθηνών. Μου είπαν από τη φυλακή να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εισαγγελία, τηλεφώνησα και η εισαγγελία μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην εισαγγελία. Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης με συνέλαβαν».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Κυριακή Πακιρτζίδου ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο καθώς αποδεικνύεται ότι , στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης. Στο όνομα του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Όπως έγινε γνωστό, ο 56χρονος κρατούμενος θα μεταχθεί τα προσεχή 24ωρα στα Γρεβενά ενόψει της διαδικασίας στο εκεί Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του, αξιολογώντας και τα νέα δεδομένα.

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Περισσότερα Άρθρα

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα: «Με αισθήματα συντριβής η χώρα έγινε μάρτυρας της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές μου προς τους τραυματίες για ανάρρωση».  

Ανδρέας Πουλάς – Ερώτηση στη Βουλή «Ποια είναι η πραγματική διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ για COVID-19»

Ανδρέας Πουλάς: «Ποια είναι η πραγματική διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ για COVID-19» Το πρόβλημα της διαθεσιμότητας των κλινών ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19 έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Στην ερώτησή του ο κ. Ανδρέας Πουλάς ζητά εημέρωση Για το αν και πότε σκοπεύει το Υπουργείο Υγείας να […]