11 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα , που θα “ρίξει” το χρήμα ο Μητσοτάκης ;

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μη στέκεσαι ούτε πολύ κοντά, για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.

Διογένης, 410-323 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος

 

 

Δεν έχω τις γνώσεις και δεν μπορώ να κάνω οικονομική ανάλυση όμως ως μέλος αυτής της κοινωνίας έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα για το τι ακολουθεί και βέβαια είναι κάτι που με απασχολεί και σε προσωπικό επίπεδο.

Οι τιμές των αγαθών έχουν πάρει την ανιούσα και μάλιστα σε μεγέθη που είναι αβάστακτα, αυτοί που θα πιεστούν από τις κατακόρυφες αυξήσεις θα είναι και πάλι η μεσαία τάξη όση έχει απομείνει και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Λόγω λοιπόν αυτού του γεγονότος ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πως θα διοχετεύσει το πακέτο στήριξης προς τους πολίτες. Θα πάρει μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την επιδότηση θέσεων εργασίας ή θα δώσει αυξήσεις σε επιδόματα ,συντάξεις και μισθούς;

Η πρώτη λύση θα αποδώσει μακροπρόθεσμα αλλά πιο αποτελεσματικά, ενώ η δεύτερη λειτουργεί άμεσα αλλά χωρίς προοπτική για το μέλλον, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης , αλλά σίγουρα ανακουφίζει τα χαμηλά οικονομικά στρώματα . Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαν να γίνουν παράλληλα και τα δυο, όμως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα, ξέρω πως οι περισσότεροι έχετε ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς για το τι θα γίνει.

Δυστυχώς δεν έχω απάντηση και άλλωστε δεν είναι ο ρόλος μου να έχω απαντήσεις, τις απαντήσεις πρέπει να τις έχουν οι κατέχοντες την εξουσία, εγώ απλά επισημαίνω τα προβλήματα των πολιτών.

Ελπίζω όμως η Ελληνική κυβέρνηση να έχει τις απαντήσεις και να βρει το σωστό τρόπο προκειμένου να μην δούμε σκηνές 2010 στους δρόμους με πολίτες να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να βρουν τροφή.

Περισσότερα Άρθρα

Η 10η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου στο Κρανίδι

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η 10η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου, το τριήμερο Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Κρανίδι, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κρανιδίου, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοια, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μια γιορτή που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της ελαιοκομικής […]

Ανδρέας Πουλάς: Σήμα κινδύνου στέλνουν τα νησιά μας

  Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ» και του Ελληνικού Δημοσίου για την  προμήθεια δύο καινούριων αεροσκαφών και δύο καινούριων ελικοπτέρων για την ενίσχυση της δυναμικότητας του ΕΚΑΒ, ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ αλλων τα […]