15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Γραικός: Πώς οι αρχές έφτασαν στον δολοφόνο – Όλα τα νέα στοιχεία

Συγκλονισμένη η χώρα από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γραικού. Ο Δημήτρης Γραικός είχε εξαφανιστεί από τον Νοέμβριο του 2016 και εντοπίστηκε χθες θαμμένος στο χωριό Ανατολικό έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί από τα τέλη του 2018 αναζητούσε σημάδι του αυτοκινήτου του εξαφανισμένου επιχειρηματία στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού. Με ειδικό ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού οι Αρχές σάρωσαν τον ποταμό ωστόσο δεν εντόπισαν κάτι. Έτσι στράφηκαν στην κοίτη του, δίπλα από την κτηνοτροφική μονάδα του 46χρονου.

Συγκεκριμένα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης διατηρούσε εκτροφείο με μοσχάρια στην περιοχή και διατηρούσε σκαπτικά μηχανήματα για εργασίες στην κτηνοτροφική του μονάδα. Η έρευνα στην κοίτη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της λάσπης και έτσι επιστρατεύτηκαν μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων από το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Αρωγός στην προσπάθεια ο καθηγητής Γεωλογίας Γρηγόρης Τσόκας, που με τα ίδια μηχανήματα είχε συμβάλλει στην ανασκαφή του Τύμβου Καστά, με επικεφαλής την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

Με τα μηχανήματα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο δίπλα από το εκτροφείο του φερόμενου ως δράστη. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο 46χρονος υπέδειξε στις αρχές που είχε θάψει και το πτώμα του Δημήτρη Γραικού. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δράστης και θύμα είχαν συναντηθεί το πρωί σε δημόσιο σφαγείο στη Χαλάστρα όπου είχαν οικονομική συναλλαγή. Ωστόσο το απόγευμα το θύμα επισκέφτηκε τον έμπορο κρεάτων στο Ανατολικό και την κτηνοτροφική του μονάδα.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζεται ο έμπορος κρεάτων, υπό συνθήκες που ερευνώνται, ο άτυχος κτηνοτρόφος να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Δολοφόνος Γραικού: Να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς

Οργή προκαλεί το γεγονός ότι ο 46χρονος έμπορος κρεάτων όσο ο Δημήτρης Γραικός θεωρείτο αγνοούμενος είχε μιλήσει στην οικογένεια Φως στο Τούνελ δηλώνοντας πλήρη άγνοια για το τι συνέβη στον άτυχο επιχειρηματία. Η Αγγελική Νικολούλη φαίνεται πως αντιλήφθηκε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, καθώς και το σημείο με το νωπό τσιμέντο στο οποίο, τελικά, βρέθηκε το πτώμα και το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού.

Ο δολοφόνος του Γραικού περιγράφοντας τις μοιραίες ώρες προ της εξαφάνισης δήλωσε ότι «μόνοι μας καθίσαμε, κάναμε τους λογαριασμούς και ξεκινήσαμε να φύγει ο καθένας με το αυτοκίνητό του». Στη συνέχεια, όπως είπε, «του έδωσα τα λεφτά, 17.000 ευρώ, και φύγαμε από εδώ». Όταν ερωτήθηκε αν ο Γραικός του είπε πού επρόκειτο να πάει, εκείνος απάντησε «τίποτα, όχι».

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο αν κάτι συνέβη με τα χρήματα, όπως, για παράδειγμα, να διαπίστωσε ο Γραικός ότι ήταν λιγότερα, ο έμπορος τονίζει:

«Τα χρήματα όλα είναι πληρωμένα, υπάρχουν καταθέσεις, επιταγές εξοφλημένες. Ο,τι ζώα παίρνουμε τα πληρώνουμε επί τόπου». Αμέσως μετά, η Αγγελική Νικολούλη τον ρωτά αν καβγάδισαν με τον 47χρονο να λέει: «Οποιος έχει κάποιο στοιχείο να το πει στην Ασφάλεια (…). Οι συζητήσεις μας ήταν καθαρά επαγγελματικές».

«Με πήρε ο ανιψιός και μου είπε “ο θείος μου δεν ήρθε”. Εφυγε, δεν ξέρω, του απάντησα εγώ» τόνισε συγκεκριμένα.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι πρόκειται για μυστήριο το να εξαφανιστούν αυτοκίνητο και άνθρωπος με αυτόν τον τρόπo ο 46χρονος είχε δηλώσει: «Μόνο μυστήριο; Με αυτό το παλιαυτοκίνητο θα έβγαινε εξωτερικό; Με τίποτα! […]Ακούγονται πολλά και διάφορα. Τον γνώριζα σαν κτηνοτρόφο και ήξερα ποιος είναι. Κι αυτός με γνώριζε και γι’ αυτό με πήρε τηλέφωνο».

Σε ερώτηση αν θεωρεί έντιμο τον Δημήτρο Γραικό, ο φερόμενος ως δολοφόνος του είχε απαντήσει:

«Για μένα είναι εντάξει. Εγώ με τον Γραικό κάναμε 10 σφαγές». Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο έμπορος εκφράζει την ευχή «να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς. Όποια κι αν είναι η κατάληξη». Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή που έκανε με τον έμπορο, η Αγγελική Νικολούλη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια φρέσκια τσιμεντένια κατασκευή στην κτηνοτροφική μονάδα του ύποπτου εμπόρου. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο καθώς δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις, ζήτησε από τις Αρχές να ερευνήσουν το σημείο, όπως και έγινε.

Δείτε στο βίντεο τι ισχυριζόταν ο δράστης

ΠΗΓΗ: anikolouli

 

Περισσότερα Άρθρα

Απεγκλωβισμός και διάσωση σκύλου στο Άργος

  Απεγκλωβισμός και διάσωση σκύλου πριν λίγο στην Ξυρόβρυση ύστερα από ειδοποίηση πολίτη. Στο σημείο έσπευσαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκαβούνος , ο δημοτικός σύμβουλος Άργους Ανδρέας Σαρρής, ο κτηνίατρος Ιωάννης Κατσαμπής και ένα όχημα της πυροσβεστικής με δυο άνδρες.

ΕΟΠΥΥ: Σύντομα διαθέσιμο το πρώτο φάρμακο για την παχυσαρκία που θα αποζημιώνεται – Ποιοι το δικαιούνται

Φάρμακο με δραστική ουσία τη λιραγλουτίδη θα χορηγείται και θα αποζημιώνεται σε ασθενείς ηλικίας 18 – 74 ετών, με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) ≥40 kg/m² και εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο ή/και υπνική άπνοια. Προσπάθεια να μην ξεσπάσει η… φρενίτιδα που συνόδευσε τη σεμαγλουτίδη, γίνεται με αφορμή την απόφαση αποζημίωσης φαρμάκου για πάσχοντες από παχυσαρκία στη χώρα […]