15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Καμπουράκης: Άλλο η πλημμύρα κι άλλο ο Τούρκος

Ο άνθρωπος που πρώτα καίγεται μια μετά πνίγεται στην λάσπη, κοιτάζει τι θα κάνει με το χάλι του και δεν προλαβαίνει να διυλίζει τις καθημερινές Οθωμανικές ονειρώξεις του Ερντογάν ή τα σπαθιά του Μπαχτσελί. Κι αν η κυβέρνηση δεν βρεθεί αρωγός στο μέγα πρόβλημα του Ευβοιώτη, αυτός θα την καταψηφίσει. Αν όμως η χώρα πάθει κανένα πατατράκ από τους Τούρκους, τότε ο Κυριάκος δεν θα καταψηφιστεί απλώς, θα σημαδευτεί για πάντα.

Κοντολογίς, όλα τα προβλήματα είναι μεγάλα, αλλά μερικά είναι πιο μεγάλα απ’ τα μεγάλα και πιο καθοριστικά απ’ τα καθοριστικά. Με τον άνθρωπο που ζητά προστασία και αποζημιώσεις, μια κυβέρνηση μπορεί να έχει σχετική ευελιξία, με τα εθνικά ζητήματα αυτό απαγορεύεται. Αυτόν που φωνάζει ότι το κράτος δεν τον προστατεύει επαρκώς, η κυβέρνηση μπορεί να τον κατευνάσει ή να τον μεταπείσει, αλλά ο Τούρκος δεν παίρνει ούτε από κατευνασμούς ούτε από καλοπιάσματα.

Οπότε οι μουρμούρες και οι κριτικές των Συριζαίων για το τάδε ή το δείνα εσωτερικό θέμα είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά στο θέμα των εξωτερικών συμμαχιών και των εξοπλισμών η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σαν να μην υπάρχουν καν οι αντιπολιτευόμενοι. Δεν παίζουμε μ’ αυτά. Όχι μόνο διότι η εθνική και ιστορική ευθύνη είναι ανώτερη πάσης άλλης, αλλά και διότι ο Μητσοτάκης σαν αρχηγός του κράτους παίζει κυριολεκτικά το κεφάλι του.

Αυτοί που σήμερα λένε διάφορα μισόλογα για υπερβολικούς εξοπλισμούς και για φέρετρα Ελλήνων από το Σαχέλ, την κρίσιμη εθνική στιγμή που ο Τούρκος θα πατήσει πόδι σε ελληνικό νησί πρώτα θα λουφάξουν και μετά θα απλώσουν κρεμάλες στο Σύνταγμα. Τα ‘χουμε ξαναδεί αυτά στην ελληνική ιστορία, δεν είναι να τους έχει κανείς ούτε στάλα εμπιστοσύνης. Δεν είδατε που ο Τσίπρας, στην ίδια ομιλία κατηγορεί τον Κυριάκο ότι άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις του Όρους Ρέις και παραλλήλως φωνάζει ότι παραξοδευόμαστε αγοράζοντας όπλα;

Το ίδιο θα πράξει αν το κάνει ο διάολος και βρεθούμε σε πραγματική θερμή αντιπαράθεση με τους Τούρκους. Ο Μητσοτάκης θα κριθεί σκληρά και οριστικά, οι υπόλοιποι θα κρυφτούν πίσω από καμιά κολώνα για να ρίξουν τα δηλητηριώδη βέλη τους μόλις περάσει η μπόρα. Και θετικά να περάσει θα βρουν κάτι να αμφισβητήσουν, αλλά αν κάτι δεν πάει καλά θα στήσουν κατ’ ευθείαν δικαστήρια. Στα εθνικά ζητήματα δεν κρίνονται οι προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα. Και η ιστορία ξεχνά τις φωτιές ή τις πλημμύρες, όμως τις εθνικές επιτυχίες ή τις εθνικές τραγωδίες δεν τις ξεχνά ποτέ.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης: Κρήτη – Έτσι σπάνε τα στερεότυπα

Έγραψα χθες ότι αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, η ΝΔ είχε ήδη περάσει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη. Ίσως όχι στο Ηράκλειο (όπου η διαφορά ήταν 13 μονάδες) αλλά σίγουρα στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν οριακά πρώτος. Αυτά επιβεβαίωσε η πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, που όμως έκανε […]

Συνέντευξη του Δημήτρη Ορφανού στη Σωτηρία Παπαδοπούλου

Αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, στις 9μμ, ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός θα δώσει συνέντευξη (live) στον τηλεοπτικό σταθμό “Super”. O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” είναι καλεσμένος στην εκπομπή “Πελοπόννησος Σήμερα” και θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Σωτηρία Παπαδοπούλου για θέματα που αφορούν το Δήμο.