13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο Άδωνις κι ο Καρανίκας

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο Άδωνις κι ο Καρανίκας

Ο Άδωνις είναι μια ειδική προσωπικότητα, αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Λέει ευθέως αυτά που θέλει να πει, όπως τώρα με την περίπτωση Καρανίκα. «Μπουμπουνάει ό,τι του έρθει κι όποιον πάρει ο χάρος», θα ‘λεγε κάποιος που δεν τον χωνεύει. «Μιλά χωρίς φτιασίδια, στρογγυλεύσεις και τσιριτσάντζουλες, είναι ειλικρινής» θα απαντούσε κάποιος άλλος.

Ζούμε στην εποχή των άκρων, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρούμε κάπου στη μέση αυτών των δύο θεωρήσεων της προσωπικότητας του υπουργού Ανάπτυξης. Από το λίγο που τον γνωρίζω δε, είμαι σίγουρος πως ούτε τον ίδιο τον ενδιαφέρει να τους πείσει όλους ή να λειτουργήσει ως ελάχιστος κοινός πολιτικο-ιδεολογικός παρονομαστής.

Ως πολιτικό πρόσωπο μιλούσε πάντα σε συγκεκριμένο ακροατήριο, δεν εζήλωσε ποτέ τη θέση του πολιτικού κοινής αποδοχής. Ούτε προσπάθησε να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό ως άχρωμος και άοσμος, ως απαρατήρητος που επιβιώνει αποφεύγοντας τις κακοτοπιές. Δεν είναι αυτό το στυλ του. Πάντα έκανε φασαρία. Ενίοτε με λάθος τρόπο, καθώς τον έχω συλλάβει αρκετές φορές να αδικεί αυτά που λέει με τον τρόπο που τα λέει.

Ανήκει στην original δεξιά, αυτό το ξέρουν κι οι πέτρες. «Γιατί δεν το λες ακροδεξιά;» θα με ρωτήσει κάποιος. Διότι το «άκρο» είναι οργανικά συνδεδεμένο με τις παρωπίδες και τον απόλυτο εσωτερικό φανατισμό. Ένας ακροδεξιός ποτέ δεν θα εκστόμιζε «ο Καρανίκας είχε δίκιο, η προσπάθεια του τον τιμά», όπως ένας ακροαριστερός ποτέ δεν θα πει τη φράση «αυτό που λέει ο Γεωργιάδης τον τιμά».

Είναι θέμα νοοτροπίας, όχι πολιτικής άποψης. Προσωπικά με ικανοποίησε βαθιά η ευθεία αναγνώριση της λανθασμένης αντιπολίτευσης της ΝΔ περί την κάνναβη και τον Καρανίκα. Με ικανοποίησε διότι ο Άδωνις ήξερε πως μια τέτοια ομολογία θα ενοχλούσε το δικό του ακροατήριο, χωρίς παράλληλα να τον κάνει συμπαθέστερο στους ΣΥΡΙΖΑίους. Το ‘κανε όμως, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να τα μπουρδουκλώσει, να τα διαστρέψει, να υπεκφύγει, να κάνει το κορόιδο σε τελευταία ανάλυση.

Γιατί το ‘κανε το λοιπόν; Μα για να κερδίσει χρόνο (όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή), αλλά κυρίως διότι δεν του αρέσει να λέει σαχλαμάρες που ενοχλούν τους σκεπτόμενους ανθρώπους. Η τότε θέση της ΝΔ ήταν λάθος, η κριτική (επί του θέματος) στον Καρανίκα ήταν άδικη, το αναγνώρισε, αυτοστραπατσαρίστηκε, αλλά πήγε την κουβέντα παρά κάτω, στην ουσία της. Αυτό εμένα μ’ αρέσει, πώς να σας το πω, αν μη τι άλλο δείχνει σοβαρό υπουργό.

Δημήτρης Καμπουράκης

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Περισσότερα Άρθρα

Το Ναύπλιο και η Αργολίδα ΝΙΚΗΣΑΝ

    Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση στην καρδιά της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας. Μια συγκέντρωση με μέγα πλήθος αλλά και μέγα πάθος. Και προσμονή για τα καλύτερα που έρχονται. Ο Παναγιώτης Νίκας πραγματοποίησε χθες βράδυ τα εγκαίνια στο Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” στο Ναύπλιο. Παρουσίασε τα άξια στελέχη που απαρτίζουν τον Συνδυασμό […]

Εκδήλωση- Σύνδεσμος της ΕΛΜΕ Αργολίδας, σήμερα στις 19.00

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας λόγω των συνθηκών που επικράτησαν τη φετινή σχολική χρονιά και προκειμένου οι συνάδελφοι να ενημερωθούν για την έρευνά του ΚΕΜΕΤΕ   πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Όψεις της τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας: Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα», με ομιλητές από το ΚΕΜΕΤΕ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ Η εκδήλωση […]