20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Καμπουράκης: Το χλωρό κλαρί του Τσίπρα

Όταν ο Ερντογάν έκανε τους τσαμπουκάδες με τα ερευνητικά, τα γεωτρύπανα και τις φρεγάτες του, έφταιγε ο Μητσοτάκης που ήταν διαλλακτικός (και δεν τους βύθιζε προφανώς, αν και ο Αλέξης ποτέ δεν το είπε ευθέως). Τώρα που ο Ερντογάν εμφανίζεται συμφιλιωτικός πάλι φταίει ο Μητσοτάκης που τον αφήνει να παριστάνει το καλό παιδί. Γενικώς, ό,τι κι αν κάνει ο Ερντογάν, αυτός που φταίει είναι ο Κυριάκος.

Όταν υπέγραφε στις Πρέσπες, έφταιγε ο Μητσοτάκης ως αδιάλλακτος και ρουσφετολόγος «Μακεδονομάχος» που δυσκόλευε μια ευεργετική για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία. Τώρα που οι Σκοπιανοί μας τρίβουν στα μούτρα τους ερασιτεχνισμούς Τσίπρα-Κοτζιά βάζοντας φαρδιά-πλατιά το «Μακεδονία» στην φανέλα τους, φταίει πάλι ο Κυριάκος που δεν αντέδρασε γρήγορα.

Προφανώς ο Δένδιας έπρεπε να ψυχανεμιστεί ότι οι Σκοπιανοί θα βάφτιζαν την ποδοσφαιρική τους ομοσπονδία «μη-κρατικά επιδοτούμενη οργάνωση» και ότι θα έβαζαν φαρδιά-πλατιά το «Μακεδονία» στην στολή τους, οπότε έπρεπε να παρέμβει πριν καν οι ράφτρες αρχίσουν να ράβουν τις φανέλες. Δεν φταίει ο Τσίπρας που υπέγραψε μια τόσο χαζή και προβληματική συμφωνία, φταίει ο Κυριάκος που δεν μύρισε τα νύχια του ή ο υπουργός των εξωτερικών του που δεν ήταν μάντης Κάλχας.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς και τα «προνόμια», ο Αλέξης απέδειξε για μια φορά ακόμα ότι έχει κάποιο προβληματάκι με την αριθμητική. Αν οι 6.938.959 εμβολιασμοί που έχουν γίνει στην χώρα (ως 14/6) αντιστοιχούν στο 30% του πληθυσμού, τότε η Ελλάδα έχει περί τα 23 εκατομμύρια κατοίκους. Οπότε έχουμε λύσει και το δημογραφικό, άρα θα γλύτωνε και το κράξιμο ο Κωνσταντίνος Πάντος, καθότι δεν θα υπήρχε ανάγκη για σποτάκια σαν κι αυτό που ξεσήκωσε τον σάλο.

Τέλος πάντων, θέλω να πω ότι έχουμε ζήσει αντιπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις, αλλά τούτη εδώ ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό της σε ευρηματικότητα. Δικαίωμα της βεβαίως-βεβαίως, απλώς όπως ο Τσίπρας έχει το ελεύθερο να λέει όποια μπούρδα του κατεβαίνει στο μυαλό, έτσι κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να τις σχολιάζουμε και να γελάμε μ’ αυτά που ακούμε. Διότι μέχρι πριν λίγο καιρό τον ακούγαμε να λέει ότι η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα και αφήνει αβοήθητο τον κόσμο μέσα στην πανδημία, αλλά στην Ζαχαρέα τον ακούσαμε να λέει ότι τα επιδόματα της πανδημίας κράτησαν τον Μητσοτάκη σε ψηλά δημοσκοπικά ποσοστά και τώρα που θα κοπούν θα καταρρεύσει. Αν μπορέσετε εσείς να βγάλετε κάποιο νόημα απ’ αυτό τον συλλογισμό, παρακαλώ να μου το στείλετε με mail να καταλάβω κι εγώ.

Τουλάχιστον μας έκανε γνωστή την πρόθεση του να μην αφήσει τον Μητσοτάκη «σε χλωρό κλαρί». Να του πούμε απλώς ότι ο κυνηγός πρέπει να πατά σε γερό κλαδί για να κυνηγήσει αυτόν που πετάγεται από χλωρό σε χλωρό. Αφού νομίζει ο Τσίπρας ότι αυτό τον καιρό πατά γερά, εμάς των υπολοίπων μας περισσεύει. Μπράβο του και του ευχόμαστε καλό κυνήγι στα κλαδάκια.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Αργολίδας (ΕΙΝΚΥΑ) καταγγέλλει τη στάση του Υπουργού Υγείας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Αργολίδας (ΕΙΝΚΥΑ) καταγγέλλει τη στάση του Υπουργού Υγείας ο οποίος ενώ στις 30/11/23 (δεύτερη μέρα της απεργίας) στην συνάντηση με την Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ επανέλαβε την ίδια δέσμευση που είχε αναφέρει και στις 7/11 (πως θα δινόταν παράταση θητείας ως 31/12/24 σε όλους τους επικουρικούς ειδικευμένους γιατρούς χωρίς […]

Αιματοβαμμένο Πάσχα στη Σρι Λάνκα

Πάνω από 150  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από σειρά εκρήξεων που έπληξε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 156 νεκρούς από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες, όπου εορταζόταν το Πάσχα και σε τρία ξενοδοχεία στη Σρι […]