17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Σφυρής: Είμαστε οι άνθρωποι σας

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Σφυρή, Δημάρχου Ερμιονίδας και υποψήφιου με το Συνδυασμό  «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας»:

Φίλες και φίλοι μου,

Πριν 5 χρόνια ξεκινήσαμε μια δύσκολη πορεία, με όπλα την εμπιστοσύνη σας και νέες αντιλήψεις για το δήμο.

Έναν δήμο που είχε άλυτα προβλήματα. Σε μία εποχή πρωτόγνωρης κρίσης και εξαθλίωσης. Σε μία περίοδο που επικρατούσε η οργή και ο διχασμός στη χώρα μας.

Όταν η μείωση των χρηματοδοτήσεων προς το Δήμο μας έφτανε το 70%, σε μία περίοδο υποστελέχωσης των δήμων. Σε μια περίοδο που η αντιπολίτευση σύσσωμη πολεμούσε κάθε έργο. Χωρίς καμιά πρόταση (Όπως απορρίμματα, κλείσιμο χωματερών, αποκατάσταση χωματερών, διαχείριση απορριμμάτων, πόσιμο νερό για όλους τους κατοίκους, Σχολεία και δημιουργία νέων Σχολείων,  Ειδικών Σχολείων και Σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας , παιδικές χαρές, υπαίθριοι χώροι γυμναστικής, Μαρίνες Πορτοχελίου και Ερμιόνης, αγκυροβόλια κρουαζιερόπλοιων, υδροπλάνα, αεροδρόμιο,  αποχετευτικό – βιολογικό, κυκλοφοριακό, πολιτιστικά, τουρισμό – τουριστικές υποδομές, αθλητικές υποδομές, αθλοπαιδιές,  αναπλάσεις  κλπ).

 

Μετά από όλη αυτή την κατάσταση στόχος μας ήταν να αλλάξουμε την Ερμιονίδα.

Να υλοποιήσουμε το όραμα μας, ξεκινώντας συνοδοιπόροι με όσους  μας εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας.

Να φτιάξουμε τη ζωή μας.

Να καταπολεμήσουμε την ανεργία, ελκύοντας επενδύσεις. Να κάνουμε την ελπίδα πράξη.

Να αντικαταστήσουμε τις υποσχέσεις με έργα.

Ίσως δυσαρεστήσαμε κάποιους, και κάποιους που ήταν αντίθετοι στις αρχές μας. Κάποιοι άλλοι προτίμησαν να ακολουθήσουν τον λαϊκισμό και τις προσωπικές επιθέσεις. Εμείς προχωρούσαμε και προχωράμε μπροστά με συνέπεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Μακριά από περιοριστικές αντιλήψεις και προσωπικά συμφέροντα.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα μας προχωρήσαμε σε μια εντυπωσιακή εξυγίανση των οικονομικών του δήμου μας.

Καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα και επενδύουμε άμεσα σε όλους τους τομείς του δήμου μας έχοντας προεντάξει έργα δεκάδων εκατομμυρίων.

Φίλοι μου,

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά το επόμενο βήμα.

Ήταν βασανιστική η σκέψη αν θα πρέπει να συνεχίσουμε ή όχι.

Βλέπουμε όμως ότι είναι η αναγκαιότητα που μας επιβάλλει να συνεχίσουμε το έργο.

Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και να ζητήσουμε ξανά να μας εμπιστευτείτε.

Έχουμε εδραιώσει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του δήμου μας. Όχι μόνο στο επίπεδο της Αργολίδας και της Πελοποννήσου, αλλά πανελλαδικά.

Έχουμε εδραιώσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με όλους ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

Έργα πνοής που έχουν δρομολογηθεί δεν πρέπει να σταματήσουν όπως:

-Τα αγκυροβόλια κρουαζιερόπλοιων στην Ερμιόνη

-το Μουσείο της Ερμιόνης, Μουσείο Κοιλάδας

-τη Λειτουργία της μαρίνας του Π.Χελίου και της Ερμιόνης

– το αλιευτικό – τουριστικό καταφύγιο Κοιλάδας

-τη δημιουργία νέων σχολικών εγκαταστάσεων (Πορτοχελίου και Ε.Π.Α.Λ., και  Γ Νηπιαγωγείου Κρανιδίου, Ειδικού Γυμνασίου, επέκταση και αναβάθμιση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης )

-τα λιμενικά έργα σε όλα τα λιμάνια

-τις αναπλάσεις και τις πεζοδρομήσεις

-το Κλειστό Γυμναστήριο Κρανιδίου που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ξεκινάει.

-Προγράμματα κοινωνικής πολιτικής

-παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις

Αυτή την αναπτυξιακή πορεία πρέπει να συνεχίσουμε, δεν μπορεί να τη σταματήσει κανείς και δεν υπάρχουν περιθώρια επιστροφής

Αγαπητοί Φίλες και φίλοι,

Δεν έχουμε δικαίωμα όλο αυτό το έργο, που υλοποιήσαμε και την αποτελεσματικότητα και την προοπτική που επιδείξαμε να τα αφήσουμε στα χέρια ανθρώπων, που ουδέποτε επεδίωξαν να μάθουν ή να προτείνουν κάτι.

Έχουν επιλέξει, όπως μας έδειξαν μέχρι σήμερα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να ασκούν την πολιτική του σαμποτάζ της συκοφαντίας και τηςπαραπληροφόρησης για την εξυπηρέτηση των δικών τους σκοπιμοτήτων.

Με το νέο σχέδιο “Κλεισθένης” οι προκλήσεις είναι πρωτόγνωρες. Δημιουργείται ένα τοπίο νέων προκλήσεων και δυσκολιών.

Συνεπώς, έχουμε ανάγκη προσώπων που τεκμηριωμένα γνωρίζουν πως να παράγουν έργο και να βρίσκουν λύσεις.

Οι συνεργάτες μου και εγώ που απαρτίζουμε το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας είμαστε άνθρωποι που δεν φοβόμαστε να συνεργαστούμε και  γνωρίζουμε τα αναπτυξιακά εργαλεία για να τα χρησιμοποιήσουμε και στο νέο απαιτητικό περιβάλλον του Κλεισθένη.

Αποτελούμε την ομάδα δημιουργίας και αγάπης για τον τόπο μας, συνδυάζοντας την εμπειρία με την ανανέωση .

Είμαστε οι άνθρωποι σας, μας γνωρίζετε, καταξιωμένοι στην κοινωνία επαγγελματικά και κοινωνικά, με γνώσεις και εφόδια που εξασφαλίζουν τη συνέχιση του έργου μας.

Έχουμε τη θέληση να προσφέρουμε και να ανεβάσουμε την Ερμιονίδα πιό ψηλά.

Σας ζητάμε να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο Συνδυασμό  «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας», για να συνεχίσουμε το έργο μας.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Παράδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου στον Πρόεδρο της Βουλής και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Καλλιόπη Σπανού, η οποία του παρέδωσε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 και τον αριθμό των εδρών που καταλαμβάνουν τα κόμματα της νέας Βουλής. Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την κ. Σπανού για την άψογη διεξαγωγή […]