18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών Δήμου Eπιδαύρου» προϋπολογισμού 172.742,77€

Ο Δήμος Επιδαύρου, ως ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, στηρίζει την οικονομία του σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Ως εκ τούτου οι δράσεις βελτίωσής του μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία του τόπου. Σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης συνδυαστικά με την κοινωνική πολιτική, η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα να καλύπτονται πάγιες ανάγκες στα άτομα με αναπηρία, κινητικές δυσκολίες ή εμποδιζόμενα, ώστε να επιλέγεται από αυτά ως ιδανικός τόπος για τις διακοπές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε σε συνεχή προσπάθεια εναρμόνισης με τις κρατικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες και δομές της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, εξασφαλίσαμε  χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του έργου «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών Δήμου Επιδαύρου» που αφορά παρεμβάσεις σε τρεις (3) παραλίες του Δήμου, “Αλιότου” στη Νέα Επίδαυρο, “Βαγιωνιά” και “Νησί” στην Αρχαία Επίδαυρο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 172.742,77€ σύμφωνα με την 9042/3002/Α3/28-12-2018 Απόφαση Ένταξης. Άμεσα  θα δημοπρατήσουμε το έργο το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι πολλαπλά και σημαντικά.

Κυρίως επιτυγχάνεται ο στόχος της απρόσκοπτης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.), συμβάλλοντας  στην εξυπηρέτηση αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο. Επίσης επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής αφού θα αποτελέσει πόλο έλξης για τα άτομα αυτά, με ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη και προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, καθιστώντας την περιοχή, πρότυπο τουριστικό προορισμό.

 

Ο Δήμαρχος,  Κωνσταντίνος Γκάτζιος.

Περισσότερα Άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο στο Άργος

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 13:00 έως 14:30 θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργους Μυκηνών, η οποία θα διεξαχθεί ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, μέσω της πλατφόρμας epresence.gov.gr με τα παρακάτω θέματα: 1. Περί εκδόσεως ψηφίσματος για την παράταση προθεσμίας διόρθωσης αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο – εισηγητής ο κ. Δ. Κρίγγος. […]

Κορονοϊός στην Αργολίδα: 20 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη, 22/4/2021, ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 2759 κρούσματα, τα 1305 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 374 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα καταγράφηκαν 86, στην Αχαΐα 48 και στην Κοζάνη 35. Αναλυτικότερα στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:   Ανατολική Αττική        128 Βόρειος Τομέας Αθήνας  143 […]