18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση «καύσωνας»- 40άρι η ΝΔ, πέφτει… λίγο ο Τσιόδρας, ηχηρό όχι για εκλογές

Πάνω από 8/10 δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Απίστευτο ποσοστό αποδοχής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πρόθεση ψήφου και όλα τα στοιχεία από την νέα δημοσκόπηση.

Το 84% θεωρεί θετικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις πανελλήνιες τα σχολειά, ενώ  73% λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου τα δημοτικά σχολεία.

Ο ρυθμός άρσης των μέτρων είναι σωστός υποστηρίζει το 60% των όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση.

Το 60%, έξαλλου, χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα για τους εργαζόμενους και 59% για τις επιχειρήσεις.

Το 75% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι από τη στάση του Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολουθούν Βασίλης Κικίλιας με 67% και Νίκος Χαρδαλιάς 64%.

Επίσης το 79% χαρακτηρίζει έγκυρη την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Από εκεί και πέρα το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 20% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 25% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Όσον αφορά στις εκλογές το 87% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν, 4% λεει «ναι» και το 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες το 67% δηλώνει όχι, το 16% ναι, και 17% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στα ποσοστά των κομμάτων η ΝΔ έχει έναν μεγάλο προβάδισμα. Τον ποσοστό της είναι 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,6%.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Περισσότερα Άρθρα

25 Μαρτίου, Αγίου Πνεύματος, Πάσχα 2019: Δείτε πότε πέφτουν τριήμερα και αργίες

Καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, και αφήσαμε πίσω μας την Καθαρά Δευτέρα, πολλοί είναι αυτοί που ήδη ψάχνουν από τώρα τι μέρα πέφτει 25 Μαρτίου, αλλά και πότε είναι το Πάσχα 2019! Καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, και αφήσαμε πίσω μας την Καθαρά Δευτέρα, πλησιάζουμε στο… επόμενο τριήμερο στις 25 Μαρτίου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι […]

Εισαγγελική παρέμβαση μετα απο καταγγελίες για εμπόριο βρεφών στην Θεσσαλονίκη!

Στόχος της έρευνας της Εισαγγελίας είναι να εξεταστεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης υιοθεσίας – Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εμπλοκή Ελληνίδας δικηγόρου! Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για εμπόριο βρεφών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία, μετά την αποκάλυψη του διπλού φονικού […]