21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Interview: Στο 15,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Ικανοποιημένο το 95% από τη διαδικασία εμβολιασμού

Το 15,5% αγγίζει η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,1%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%. Το «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 8,1%, ενώ αναποφάσιστοι είναι περίπου ένας στους δέκα.

Ένας στους δύο θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φτάνει το 50%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 22%. «Κανέναν» επιλέγει το 28%.

Ποιους υπουργούς θεωρούν οι ερωτηθέντες τους πιο αποτελεσματικούς

Όπως σημειώνει η δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των υπουργών. Σύμφωνα με την κατάταξη, η σειρά έχει ως εξής: Β. Κικίλιας (7.4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.3), και Α. Γεωργιάδης (7.1) και ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6.7), ο Μ. Χρυσοχοΐδης (6.5), ο Χ. Θεοχάρης (6.0), ο Ν. Μηταράκης (5.9) και η Ν. Κεραμέως (5.8).

Το 50% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δήλωσε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί, το 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού και το 26% φαίνεται ότι δεν θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.

Παράλληλα, το 95% δείχνει ικανοποιημένο από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση). Εξ όσων εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες.

«Ναι» στον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 χρόνων λέει το 59% των ερωτηθέντων.

Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%).

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Άρθρο του υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, στην Εφημερίδα των Συντακτών

Του Γιώργου Γαβρήλου Δικηγόρου, Υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας Η στήριξη της μεσαίας τάξης είναι η προτεραιότητα της προοδευτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κατ’ εντολή του ΣΕΒ και με όπλα της τις νεοφιλελεύθερες εκθέσεις Πισσαρίδη και ΟΟΣΑ, προσπάθησε να διαρρήξει ό,τι είχε απομείνει από το προστατευτικό δίχτυ των δικαιωμάτων για εργαζόμενους και μικρομεσαίους. […]