17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Mega: Στις 19,4 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ (video)

Μεγάλη διαφορά για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με μόλις το 25% να αναφέρει το αντίθετο, ενώ 6% απαντά ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Είναι φανερό πως η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς πάνω από 8 στους 10 δήλωσαν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς στη δημόσια υγεία και την πανδημία. Επίσης, θετικά κατά 73% αποτιμάται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους.

Θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά έχει το 68% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, έναντι μόλις 26% που θεωρεί το αντίθετο. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 69% αρνητικές εντυπώσεις, ενώ μόλις το 21% εκφράζεται θετικά για εκείνον.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν διπλάσια διαφορά, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 20,9%. Τρίτο έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, ενώ το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ανέρχεται σε 1,6%.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Κ. Μαργαρίτης: Η Ευρώπη θέλει αναστοχασμό, ανασυγκρότηση και αναβάθμιση ισχύος

Οι προτεραιότητες της τσεχικής Προεδρίας αντανακλώνται στο σύνθημα της : «Η Ευρώπη ως καθήκον: αναστοχασμός, ανασυγκρότηση, αναβάθμιση ισχύος.» Η Τσεχία, η οποία ασκεί  την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ των χωρών που πιέζουν για την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ από τη μία πλευρά και των χωρών που […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Τέρμα οι αμερικανιές, επιστροφή στον εμφύλιο και τους αγαναχτισμένους

Μα καλά, αμερικανομεγαλωμένος ο Στέφανος, έχει θέμα τώρα με την αστυνομική προστασία; Είναι δυνατόν; Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αυτά τα έχουν ξεπεράσει. Εκεί ξέρουν ότι ο πολιτικός, όπως και ο επιχειρηματίας και ο κάθε λογής προβεβλημένος πρέπει να προστατεύεται. Από ληστές, εκβιαστές, απαγωγείς, μανιακούς, ψεκασμένους, συμμορίες, πληρωμένα όργανα των αντιπάλων, τυχαίους τρελούς που βρίσκονται στον δρόμο του, πρεζάκια ή απλώς […]