18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτακτα καιρικά φαινόμενα έως και το Σάββατο 16/10/2021.

Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10/2021 και  αφού κορυφωθούν την Παρασκευή 15/10/2021, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το απόγευμα του Σαββάτου 16/10/2021.

Την Παρασκευή 14/10/2021 οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις, ενώ το Σάββατο 15/10/2021 θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

Πέραν των συνεχών προσπαθειών του Δήμου μας για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων (με βελτίωση υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων), παρακαλούνται και οι δημότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από καταιγίδες.

Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγχει τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από τις οικίες τους, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδεμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με οικοδομικά υλικά, πέτρες, κιβώτια,  ή μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.

Την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά  και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

-ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων

-ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΤΟΥΛΑΣ

 

Περισσότερα Άρθρα

Φεστιβάλ Άργους: Μουσική βραδιά στο Λάλουκα

Στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2021” η ΚΕΔΑΜ διοργανώνει ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ  7 ΙΟΥΛΙΟΥ στην Πλατεία Αγ. Κυριακής στο Λάλουκα. Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. Τραγούδι Γρηγόρης Μπεκιάρης & Γλύκα Τζίμα Μπουζούκι Γιάννης Λαγός Βιολί Θάνος Καρανάσιος Κιθάρα & Τραγούδι Αναστάσης Λίτσας

2ο Sparta City Night Run

Ο 2ος κατά σειρά αγώνας «Sparta City Night Run 2023» διοργανώνεται από τους «Σπαρτιάτες Δρομείς», την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Σπάρτης. Ο φετινός αγώνας, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στη Λακωνική πρωτεύουσα, έχει ως στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από τις συμμετοχές των αθλητών, προκειμένου να στηριχθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης. Η […]