17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό θα απευθύνει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απευθύνει διάγγελμα με αφορμή την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Aυτή θα είναι η πρώτη τηλεοπτική παρέμβαση της κυρίας Σακελλαροπούλου από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο Τετάρτη, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα μεταβεί στις 11:00 το πρωί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι.

Στην τελετή θα παραστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας. Επίσης, ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, τη συμβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην επίτευξη των στόχων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ζήτησε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχαν οι κυρίες Σακελλαροπούλου και Αγγελοπούλου το μεσημέρι σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις μέχρι σήμερα δράσεις και τον προγραμματισμό της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” είναι πολύ αξιόλογα και διατύπωσε τη συμφωνία της στον σχεδιασμό της Επιτροπής, το 75% του σχεδιασμού των δράσεων και των εκδηλώσεων να αφορούν παρακαταθήκη για το μέλλον και κληρονομιά του 2021 στις επόμενες γενιές.

«Μετά από όλη αυτήν την κρίση, ελπίζουμε οι δράσεις της Επιτροπής να δώσουν αισιοδοξία και χαρά στην Ελλάδα και τους Έλληνες», σημείωσε η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να συμμετάσχουν οι πολίτες της χώρας στο πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί, υποβάλλοντας τις προτάσεις τους στην πλατφόρμα apply.greece2021.gr, και συμμετέχοντας στις διάφορες δράσεις που θα γίνουν. Ζήτησε μάλιστα, τη συνδρομή της Προέδρου της Δημοκρατίας: «Ως Πρώτος Πολίτης της χώρας και επιτυχημένη γυναίκα μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων» είπε χαρακτηριστικά και στάθηκε ιδιαίτερα στην άσκηση αυτογνωσίας που πρέπει να γίνει, ώστε να ενδυναμωθεί το σύνολο και «ο καθένας να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και για το σύνολο».

Η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στους εθελοντές, στο “Ημερολόγιο Δράσεων”, το οποίο έχει δημιουργήσει η Επιτροπή στην επίσημη ιστοσελίδα της www.greece2021.gr, δεσμεύθηκε σε τακτική επικοινωνία και ζήτησε την κριτική και τις σκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αξιοποιηθούν στην προσπάθεια. «Θέλουμε την άποψή σας. Θέλουμε να παρακολουθείτε τη δράση μας. Μην διστάσετε να μας ασκήσετε και κριτική» ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Πάτρα

Μεγάλο αριθμό νομισμάτων αρχαίων και ρωμαϊκών χρόνων, βυζαντινές σφραγίδες, πολλά ιερατικά σκεύη κ.α. βρέθηκαν στην κατοχή ενός 57χρονου, στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν, μετά την σύλληψή του στο λιμάνι της Πάτρας, για την μεταφορά 299 νομισμάτων τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το […]

Διήμερο αφιέρωμα στο ΝΙΚΟΛΑ ΤΑΡΑΤΟΡΗ στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2021

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΤΑΡΑΤΟΡΗ Καλλιτεχνικό Διευθυντή & Σκηνοθέτη της Αργολικής Πολιτιστικής Πρότασης καθώς και Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΚΕΔΑΜ, διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2021. Την ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ η θεατρική ομάδα του συλλόγου θα παρουσιάσει την κωμωδία «ΑΧ ΜΑΡΙΑ» βασισμένη το θεατρικό έργο του Δ. Κεχαΐδη “Η Βέρα”. […]