18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Διάκριση μαθήτριας του Γυμνασίου Μολάων σε μαθητικό διαγωνισμό για την κλιματική αλλαγή

Από Μάιο έως Νοέμβριο 2020, η χώρα μας είχε την τιμή να προεδρεύει στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ανάληψη της Προεδρίας έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να αναδείξει τις θεμελιώδεις Αρχές και Αξίες της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ορισμένες θεματικές προτεραιότητες, που συνδέονται στενά με τα δικαιώματα, τις ελπίδες και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων. Μία εξ αυτών είναι η διασφάλιση του δικαιώματος των νέων γενιών να απολαμβάνουν την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά αλώβητη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, δύο μαθητικοί διαγωνισμοί για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Μνημεία Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή».

Μετά την αξιολόγηση των αποσταλέντων έργων από άμισθη επιτροπή του ΥΠΑΙΘ, ανακοινώθηκαν 15 νικητές/τριες. Ανάμεσα τους η Μαρία Κρυπωτού, μαθήτρια του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Μολάων, η οποία συμμετείχε με έναν μοναδικό και πραγματικά ιδιαίτερο πίνακα ζωγραφικής.

Το σύνολο των βραβευθέντων, καθώς και τα έργα τους, παρουσιάζονται παρακάτω:

Πέντε (5) από Δημοτικά Σχολεία:

Πέντε (5) από Γυμνάσια:

Και πέντε (5) από Λύκεια:

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε σε πίνακα ζωγραφικής που εστάλη από το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου, προκειμένου να επιβραβευτεί η αξιόλογη προσπάθεια της μαθήτριας Ειρήνης-Μαρίας Παπαϊωαννου.

Η Γενική Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αναστασία Γκίκα, ευχαριστεί όλους τους μαθητές/ μαθήτριες για την πλούσια και δημιουργική συνδρομή τους σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους ενθάρρυναν να λάβουν μέρος στους εν λόγω διαγωνισμούς.

Περισσότερα Άρθρα

Δυνατότητα λήψης δείγματος για την διεξαγωγή τεστ κορονοϊού στο Κ.Υ Κρανιδίου

Απ’ όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση και ιδιαιτέρα όταν  έπληξε την περιοχή μας, η επικοινωνία μας με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Συντονισμού Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ.Μουστάκα πύκνωσε, διότι, από την δίκη μας πλευρά η τακτική ενημέρωση και η ενίσχυση στο έργο του Κ.Υ ήταν και είναι, τώρα περισσότερο από ποτέ, βασικό μας μέλημα. Από την  πλευρά […]

Επιμελητήριο Αργολίδας : Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

O Πρόεδρος κ. Φώτιος Δαμούλος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αργολίδας σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021  και ώρα  17:00 με 19:00 Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου […]