14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διαδήλωση Ρομά στην Νέα Κίο – Έκλεισαν το δρόμο Άργους Ναυπλίου

«Φορτισμένη» είναι η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στην Νέα Κίο από Ρομά που διαδηλώνουν με αφορμή την υπόθεση που συγκλονίζει εδώ και λίγες μέρες την Καλαμάτα (και όχι μόνο).

Στα δικαστήρια της Καλαμάτας συγκεκριμένα πέρασε νωρίτερα την πόρτα του ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία για το θάνατο του 18χρονου Ρομά, μετά από ληστεία στο σπίτι του στην Πιπερίτσα.

Εκατοντάδες ομόφυλοι του θανόντος είναι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο ζητώντας δικαιοσύνη και την προφυλάκιση του 63χρονου.

Στην Αργολίδα, έκλεισαν το δρόμο Άργους – Ναυπλίου, τοποθέτησαν εμπόδια και άναψαν φωτιά, όλα αυτά σε αναμονή της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του 18χρονου Ρομά αναφέρει για ακόμα μια φορά την ύπαρξη και άλλου δράστη, υπονοώντας το γιο του 63χρονου ζητώντας να συλληφθεί και αυτός. Οι συγκεντρωμένοι Ρομά εκτοξεύουν απειλές για γενικευμένα επεισόδια σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί ο δράστης.

 

Eξω από τα δικαστήρια βρίσκονται και δεκάδες πολίτες της Μεσσήνης και των γύρω χωριών, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον 63χρονο.

Περισσότερα Άρθρα

«Τα Συντάγματα του Αγώνα»: Επιστημονικό Συνέδριο στο Ναύπλιο (19-20 Νοεμβρίου 2022)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Τα Συντάγματα του Αγώνα: Ιδεολογικές, πολιτικές και θεσμικές καταβολές και επιδράσεις», καθώς η Αργολίδα είναι σε σημαντικό βαθμό η […]

Θα γεμίσει με…άλογα το Άργος

Η ΚΕΔΑΜ και ο Σύλλογος Φίλων Ίππων Άργους συνδιοργανώνουν την 17η Ιππική Συνάντηση ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ 2019, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου. * Σάββατο 2 Νοεμβρίου:  Άμαξες με άλογα θα κάνουν δωρεάν βόλτα μικρούς και μεγάλους μέσα στην πόλη του Άργους, από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα. * Κυριακή 3 Νοεμβρίου: Η πορεία με […]