17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία έξω από την Εθνική Τράπεζα στο Ναύπλιο για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ναύπλιο με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020 για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από την Τράπεζα.

Στην διαμαρτυρία που οργάνωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, συμμετείχαν διαφορές συλλογικότητες που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών, ενεργοί πολίτες της περιοχής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών αναφέρει:

“Η “Εθνική μας» τράπεζα, η τράπεζα που εμπιστεύονται εκατομμύρια συμπολίτες μας, βγάζει σε πλειστηριασμό την 10ή Σεπτέμβρη τη μοναδική κατοικία και μοναδικό ακίνητο συμπολίτη μας. Εν μέσω πανδημίας και ενόψει της θέσπισης του νέου νόμου για τον διακανονισμό των οφειλών (νέος πτωχευτικός κώδικας) παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής πίστης και δικαίου και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία, βιάζεται να αρπάξει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ο οφειλέτης διαθέτει και αυτό από κληρονομιά. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή “φιλέτο” ώστε να “δικαιολογείται” η όποια βιασύνη της τράπεζας.

Η Εθνική τράπεζα απορρίπτει κάθε αίτημα αναβολής του πλειστηριασμού και υποβάλλει προτάσεις διακανονισμού που γνωρίζει καλά ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει ο οφειλέτης την παρούσα στιγμή. Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δάνεια τα εκποιεί σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, την ίδια στιγμή χιλιάδες καταθέτες της εισπράττουν τόκους ψίχουλα, οφειλέτες χρεώνονται με υπέρογκα πανωτόκια και έξοδα συναλλαγών (προμήθειες).

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνει αλληλέγγυο και στηρίζει την κινητοποίηση, καθώς η υφαρπαγή α’ κατοικίας από την Εθνική Τράπεζα αφορά σε δημοτικό υπάλληλο, και καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Αργολίδας να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Συμπαραστεκόμαστε στον συμπολίτη μας αλλά και σε κάθε άλλον οφειλέτη που υφίσταται τις πολιτικές της λεηλασίας της ζωής του τόσο από τις τράπεζες όσο και από το κράτος που η πολιτική του τις αποθρασσύνει.

Να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συμπολίτη μας Δ.Χ. Να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η ψήφιση νέου πτωχευτικού πλαισίου.”

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Αργολίδας όπου αναφέρει:

“Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας στέκεται αλληλέγγυο στο συνάδελφο Δ. Χ. που δέχεται την ανάλγητη επίθεση της Εθνικής Τράπεζας. Ζητούμε να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συναδέλφου μας Δ. Χ., να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό.”

Περισσότερα Άρθρα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 85 ετών στα Νοσοκομεία της Αργολίδας

Συνεχίζονται  σήμερα Δευτέρα οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 85 ετών και στα δύο Νοσοκομεία της Αργολίδας. Στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο ισόγειο, χώρο που διαμορφώθηκε πρόσφατα από δωρεά της Οικογένειας Χριστοδούλου. Ο εμβολιασμός γίνεται σε δύο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου. Η πανδημία […]

Covid-19: Ξεπέρασαν τους 161.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 10.917 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα να φθάνει τους 5.590.025, ενημέρωσε το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 αυξήθηκαν κατά 231 το ίδιο διάστημα, με τους νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα να ανέρχονται […]