16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία από την Ένωση Κάμπινγκ Αργολίδας – Πελοποννήσου

Το ανεξέλεγκτο κάμπινγκ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εν μέσω πανδημίας, αφορά η διαμαρτυρία – υπόμνημα που η Ένωση Κάμπινγκ Αργολίδας – Πελοποννήσου απέστειλε προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, είναι σωστές οι επισημάνσεις που γίνονται στο εν λόγω υπόμνημα, το οποίο προωθήθηκε ήδη στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά και προς στην Αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου.

Το υπόμνημα αναλυτικά:

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΠΕΛ/ΣΟΥ ΕΔΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Αρ.Πρωτ. 14 Email: enosicamping@gmail.com

Τηλ.Επικ.6934014425 Υπόψιν Προέδρου Φλίγκα Γεωργίας Δρέπανο,23/03/2021

Προς Περιφερειάρχη Πελ/σου Κοιν. Αντιπεριφερειάρχες Πελ/σου Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελ/σου Βουλευτές Περιφέρειας Πελ/σου Δημάρχους Περιφέρειας Πελ/σου

 

ΘΕΜΑ: Παράνομο Κάμπινγκ-Διανυκτέρευση στην Πελοπόννησο, λόγος αύξησης Κρουσμάτων Κορονοιού.

 

Αγαπητέ Κύριε Περιφερειάρχη Πελ/σου, Κύριε Νίκα, Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όσον αφορά την εξέλιξη του Ιού και την επιδείνωση της κατάστασης καθώς και το αβέβαιο μέλλον των επιχειρήσεών μας!

Πριν λίγα χρόνια τα Κάμπινγκ που λειτουργούσαν στην Ελλάδα ήταν περίπου 300, αλλά δυστυχώς λόγω της κρίσης και του Κορoνοιού έχουν κλείσει πάρα πολλά και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο πάνω από 1200 οικογένειες!

Τα Κάμπινγκ στην Περιφέρεια Πελ/σου (περίπου 80 συνολικά),αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι Κύρια Τουριστικά Καταλύματα που σέβονται Την Φύση,το Περιβάλλον και οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πιο ασφαλείς από όλους τους άλλους Κλάδους, καθώς όλες οι δραστηριότητες γίνονται σε εξωτερικό χώρο.

Συνεπώς, θεωρείται ο πιο ασφαλής τρόπος διακοπών για τουρίστες με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ή Τροχόσπιτα, οι οποίοι μόνο αν διανυκτερεύουν σε κάμπινγκ υπάρχει η δυνατότητα να ελεγθούν αν είναι είναι κρούσματα Κορονοιού ή όχι.

Γνωρίζετε κύριε Περιφερειάρχη, ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες αυτοκινούμενα ή τροχόσπιτα τουριστών, οι οποίοι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ζουν με το φόβο και καθημερινά μας χτυπάνε την πόρτα για να μπουν στα κάμπινγκ μας και χωρίς κανέναν έλεγχο μετακινούνται από Νομό σε Νομό, ενώ για εμάς τους Έλληνες δεν επιτρέπεται αυτή η μετακίνηση?

Οι τουρίστες αυτοί (συνήθως συνταξιούχοι) επιλέγουν την χώρα μας για να διαμένουν με ασφάλεια και να εφαρμόζονται όλοι οι Νόμοι σωστά και όχι να υπάρχει αβεβαιότητα . Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αυτής της ανοργάνωτης κατάστασης, δηλ.δωρεάν διανυκτερεύσεις σε δρόμους, αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους κτλ.(αντίθετα με τον Νόμο 4403/2016) σε όλη την χώρα μας έχει δημιουργηθεί υγειονομική βόμβα διότι όλοι αυτοί, αφού τα Κάμπινγκ είναι κλειστά, το ερώτημά μας είναι , Πού αδειάζουν όλοι αυτοί την χημική τουαλέτα τους και τα βρώμικά νερά τους? Όλα τα Κάμπινγκ ακολουθούν τα μέτρα Υγειονομικής Προστασίας και προσφέρουν σε αυτούς τους Τουρίστες όλες τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Όταν όμως η Αστυνομική Διεύθυνση και τα Λιμεναρχεία εθελοτυφλούν και δεν εφαρμόζουν τον Νόμο περι απαγόρευσης ελεύθερου Κάμπινγκ όπως πρέπει, οι τουρίστες αυτοί ενημερώνουν μέσω ίντερνετ ότι δεν τους ενοχλεί κανείς και συνεχίζουν να παρανομούν περνώντας ανενόχλητοι δωρεάν διακοπές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε όλη την Ελλάδα! Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν επιτρέπεται η δωρεάν διανυκτέρευση Κύριε Περιφερειάρχη, Υπάρχουν Νόμοι και οι Αρχές τους ακολουθούν κατά γράμμα.

Τελικά τι ακριβώς σας ενδιαφέρει να διοικείται μια Περιφέρεια που να λειτουργεί ανεξέλεγκτα με τουρίστες να διανυκτερεύουν δωρεάν, να αυξάνονται τα κρούσματα, να χαθούν περισσότερες ζωές και να κλείσουν όλα τα Κάμπινγκ ή να μπεί επιτέλους μια σειρά και να σώσουμε ότι μας έχει απομείνει? Παρακαλούμε για την άμεση επέμβασή σας στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όσον αφορά να μην ξανακλείσει ο ΚΑΔ της οργανωμένης Κατασκήνωσης , ώστε να υπάρχουν κάποια Κάμπινγκ ανοιχτά για τις ανάγκες αυτών των τουριστών ανά Περιφέρεια .

Σας ενδιαφέρει η Πελοπόννησος να γίνει πρότυπη Περιφέρεια στην Ελλάδα ή θέλετε να συνεχιστεί αυτή η καταστροφή και να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα? Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειές σας, ώστε να εξαλειφθεί η μάστιγα αυτή που απειλεί τις ζωές μας και τον κλάδο μας!

 

 Μετά Τιμής 

 

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

   ΦΛΙΓΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ           ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Save Your Hood Argos/Nafplio: Επικοινωνείστε μαζί μας να οργανωθούμε

ΑΔΈΡΦΙΑ όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην πράξη σε αυτές τις τραγικές στιγμές που ζούμε και δεν ξέρετε πως, σας καλούμε να οργανωθείτε μαζί μας. Είμαστε σε επικοινωνία με δήμους, υπουργείο, πυροσβεστική και προσπαθούμε ως Save your hood να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Στην ομάδα μας οργανώνονται : Περιπολίες σε σημεία που είναι υψίστης επικινδυνότητας για  εκδήλωση […]

Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου: Για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου αντιπαλεύει κάθε μορφή βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην κοινωνική και οικογενειακή τους ζωή, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Αντιπαλεύει κάθε μορφής βία που εντείνει τη γυναικεία ανισοτιμία και τσακίζει τα δικαιώματα των γυναικών. Η βία κατά των γυναικών δεν περιορίζεται μόνο στη σωματική, λεκτική, ψυχολογική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια. Δεν περιορίζεται […]