18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία συλλόγων γονέων Ναυπλίου στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και των παιδικών και βρεφικών σταθμών του δήμου Ναυπλιέων  βρέθηκαν μαζί με το σύλλογο γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου παρέδωσαν κείμενο με τα αιτήματά τους.

Πρόκειται για αιτήματα που σχετίζονται με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από πλευράς Δημοτικής Αρχής, Περιφέρειας και Υπουργείου (Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης) προκειμένου το επικείμενο άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών να είναι ασφαλές.

Οι σύλλογοι γονέων ζητούν, έστω και τώρα, να έρθουν σε επικοινωνία όλοι οι αρμόδιοι φορείς μεταξύ τους και να αξιοποιηθεί το διάστημα που οι δομές είναι κλειστές ώστε να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ανοίξουν επιτέλους όλα τα σχολεία με ασφάλεια.

Τα αιτήματα είναι τα παρακάτω:

  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη με έως 15 μαθητές ανά τάξη/τμήμα.Υπάρχουν αίθουσες και υποδομές που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν μετά τη σχετική διαμόρφωση.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών/παιδαγωγών έτσι ώστε να καλυφθούν τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν αλλά και για να μην αναγκάζονται κάποιοι εκπαιδευτικοί να αλλάζουν 4-5 σχολεία μέσα στην εβδομάδα.
  • Προσλήψεις σχολικών καθαριστριών και εκπαίδευσή τους για διαχείριση και χρήση απολυμαντικών-καθαριστικών. Έλεγχος για την καταλληλόλητα των καθαριστικών μέσων.
  • Τακτικές απολυμάνσεις όλων των σχολικών δομών, με ευθύνη του Δήμου.
  • Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών/παιδαγωγών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές.

Περισσότερα Άρθρα

Έγκλημα στον Πειραιά: Τον σκότωσε και του αφαίρεσε τα όργανα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας του συνταξιούχου ναυτικού στον Πειραιά. Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όχι μόνο έσφαξε τον άτυχο άνδρα, αλλά του αφαίρεσε και ζωτικά όργανα. Μάλιστα του είχε κλείσει το στόμα με μανταλάκια, για να σταματήσει να φωνάζει. Σοκαρισμένος και ο ιατροδικαστής από τη βαρβαρότητα. «Δεν τον σκότωσα εγώ, δεν τον […]

Μουσική εκδήλωση «Σαν παλιό σινεμά» στο Άργος για την ενίσχυση της “Αλληλεγγύης”

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” και η ΚΕΔΑΜ Δήμου Αργους Μυκηνών παρουσιάζουν και σας προσκαλούν στην μουσική εκδήλωση «Σαν παλιό σινεμά» η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 19.30, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο ‘Αργος. Ένα μουσικό κι όχι μόνο ταξίδι σε 16 […]