18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

“Διπλή” μουσική πανδαισία στο Ναύπλιο

Η πέμπτη μέρα του 28ου Φεστιβάλ Ναυπλίου συνεχίστηκε με δύο εκδηλώσεις.

 

Νωρίς το απόγευμα στο Βουλευτικό πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, συναυλία από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “ΣΥΜΦΩΝΙΑ” Ναυπλίου με μαέστρο τον Θεοδόση Αντωνιάδη.

 

Στην συνέχεια το πρόγραμμα του 28ου Φεστιβάλ Ναυπλίου συνεχίστηκε με το αφιέρωμα σε εξέχοντες Ελληνοκαναδούς, Καναδούς και Έλληνες συνθέτες στην οποία συμμετείχαν η Μίνα Πολυχρόνου, υψίφωνος, η Άρτεμις Μπόγρη, μεσόφωνος και ο Θοδωρής Τζοβανάκης, πιάνο, συνοδευόμενοι από το Κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” που αποτελούσαν, η Στέλλα Τσάνη, βιολί, η Mπρουνίλντα – Ευγενία Μάλο, βιολί, ο Ηλίας Σδούκος, βιόλα και η Λευκή Κολοβού, βιολοντσέλο, ενώ φιλική συμμετοχή είχε ο διάσημος πιανίστας και συνθέτης Alain Lefevre.

Την συναυλία παρακολούθησαν ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Mark Allen ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης και πολύς κόσμος που γέμισε την αίθουσα του βουλευτικού.

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

Α’ μέρος

Χάρυ Σταφυλάκης (1982)
2ο κουαρτέτο εγχόρδων

Χρίστος Παπαγεωργίου (1967)
In Memoriam

Nέστωρ Ταίηλορ (1963)
Lux Aeterna

  • Ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Mark Allen

  • Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης

 

Β’ Μέρος

Xρήστος Χατζής (1953)
Αwakening

Alain Lefevre (1962)
Un ange passe

Περισσότερα Άρθρα

Υπό κατάληψη το ΓΕΛ Ερμιόνης

Σε κατάληψη της σχολικής μονάδας του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης στην Αργολίδα προχώρησαν οι μαθητές, καθώς όπως αναφέρουν σε επιστολή διαμαρτυρίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης καθηγητή στο εξεταζόμενο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν χαθεί 55 ώρες μαθήματος.   Η επιστολή των μαθητών του ΓΕΛ Ερμιόνης   “Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης σήμερα, 21 Οκτωβρίου του 2019, […]

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος (video)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, μετά από σχεδόν τρεις μήνες νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχοντας υποστεί διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, φίλοι και συνάδελφοι του απεύθυναν δημόσια έκκληση για αιμά και στήριξη στον ηθοποιό κατά τις δύσκολες ώρες που περνούσε. Στα μάτια του […]