19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους «Στέκομαι σωστά και ασκούμαι»

Την Τετάρτη 10/07/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους και Παιδική Πολιτεία του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε την επόμενη δράση της με θέμα: «Στέκομαι σωστά και ασκούμαι».

Σκοπός της δράσης ήταν η απόκτηση γνώσεων σχετικά με τα οφέλη της άσκησης καθώς και την υγιή στάση του σώματος. Η άσκηση είναι σημαντική για τη σωματική και πνευματική υγεία, χαρίζει χαρά και ηρεμία, βοηθά στη συγκέντρωση και στην απώλεια άγχους, στη διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η άσκηση μπορεί να γίνει μέσω του παιχνιδιού, των αθλημάτων, τις δουλειές στο σπίτι, το τρέξιμο και τη βάδιση και συστήνεται κάθε μέρα για τουλάχιστον 1 ώρα.

Επίσης, τονίστηκε ότι εξαιρετική σημασία για το άτομο έχει και η σωστή στάση σώματος η οποία είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της καλής υγείας του σώματος, αλλά και για την αποφυγή μελλοντικών μυοσκελετικών τραυματισμών, διότι εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, των μυών και των συνδέσμων.

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατάθεση εμπειριών και επίλυση αποριών.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, και τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Ευχαριστίες από το Νοσοκομείο Αργολίδας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Αργολίδας – Ν.Μ. Άργους εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στη Διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία για τη διάθεση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, για την ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής. Συγκεκριμένα η Ν.Μ. Άργους παρέλαβε τέσσερις κλίνες (4) για μεγάλα παιδιά, έξι (6) κούνιες μεσαίου μεγέθους και δέκα (10) κομοδίνα. Η Διοικήτρια […]

Ανατροπή φορτηγού στoν κόμβο Αρχαίας Κορίνθου – Εγκλωβισμένος ο οδηγός

Ανατροπή φορτηγού σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στον κόμβο Αρχαίας Κορίνθου. Ο οδηγός του φορτηγού είναι εγκλωβισμένος και προσπάθειες για το απεγκλωβισμό του κάνουν Πυροσβέστες. Στο σημείο βρίσκονται 2 οχήματα και ειδικά διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και Κιάτου με 10 άτομα, 3 περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Κορινθίας και ασθενοφόρο EKAB για μεταφορά του […]