23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής θα πλησιάσει σήμερα τη Γη

Ένας τεράστιος αστεροειδής αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη – περίπου στα 7,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα – σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με το εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

Ο αστεροειδής αυτός, γνωστός ως 2021 KT1, έχει μέγεθος περίπου 183 μέτρα, όσο και ο Ολυμπιακός Πύργος της Νέας Υόρκης ή η Διαστημική Βελόνα του Σιάτλ.

Η NASA έχει κατηγοριοποιήσει τον αστεροειδή ως ένα «δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο» καθώς έχει μέγεθος που ξεπερνά τα 150 μέτρα και βρίσκεται εντός 7,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

Θα περάσει κοντά από τη Γη με ταχύτητα περίπου 64.300 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το εργαστήριο της NASA, το οποίο παρακολουθεί αντικείμενα που πλησιάζουν την περιοχή της τροχιάς της Γης.

Παρόλο που ο αστεροειδής δεν αναμένεται να χτυπήσει τη Γη, η NASA τον παρακολουθεί στενά.

Δεν είναι ο μόνος αστεροειδής που έχει πλησιάσει τη Γη. Ένας αστεροειδής γνωστός ως 2021 GW4 βρέθηκε τον Απρίλιο στα 19.312 χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια της Γης, ταξιδεύοντας με 30.094 χιλιόμετρα την ώρα.

Τέσσερις μικρότεροι αστεροειδείς σε μέγεθος ενός αεροπλάνου ή ενός σπιτιού αναμένεται να περάσουν κοντά από τη Γη από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, αλλά κανένας από αυτούς δεν θεωρείται επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τη NASA, ένας αστεροειδής ορίζεται ως «βραχώδη θραύσματα που έχουν παραμείνει από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια». Κανονικά, βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο αλλά μερικές φορές παρεκκλίνουν από την πορεία τους εξαιτίας της βαρυτικής έλξης των πλανητών.

Πηγή: Usatoday

Περισσότερα Άρθρα

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης σημαντικού μάρτυρα, συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου στην Κοιλάδα Αργολίδας. Το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στο  σώμα  του άτυχου Θανάση Λάμπρου, απάντησε σε ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.  Ο μάρτυρας  και αυτή τη φορά δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο για το αν […]

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Πρόταση απόφασης για την προστασία των καμένων δασών

Ενώ δεν έχει τελειώσει ο Μάιος οι δασικές πυρκαγιές έχουν ξεκινήσει και έχουν καταστρέψει 71.000 στρέμματα στα Γεράνεια όρη και μεγάλη δασική έκταση στο Μαίναλο. Επειδή πρέπει να υπάρξει προστασία των καμένων εκτάσεων και με δεδομένο ότι και στα Γεράνεια όρη και στο Μαίναλο αλλά και στα υπόλοιπα βουνά και δάση της Πελοποννήσου έχουν ζητηθεί […]