15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δ. Καμπουράκης: Βρε το ξανθό γένος

Μας είχαν πάντα του κλώτσου και του μπάτσου. Και μάλιστα χωρίς ποτέ να πέσουμε στα χέρια τους. Η ρώσικη επιρροή δεν έφτασε ποτέ σοβαρά ως τις ακτές μας, λόγω γεωγραφικής θέσης ήμασταν πάντα μπροστά στις μπούκες των κανονιών του εγγλέζικου και μετά του αμερικάνικου στόλου. Αλλά αυτό δεν πτόησε διόλου το ξανθό γένος. Μια χαρά (ορθόδοξο) πιόνι μέσα στο σώμα των εχθρών του θεωρούσε τους Έλληνες και ως τέτοιο μας χρησιμοποίησε πάντα.

Από τον καιρό του Οθωμανικού ζυγού ακόμα, κάθε φορά που ο τσάρος ξεκινούσε στα βόρεια έναν πόλεμο με τον σουλτάνο, θεωρούσε καλή στρατηγική κίνηση να ανοίξει κι ένα ακόμα μέτωπο στα νότια βαλκάνια που θα διασπούσε τις Οθωμανικές δυνάμεις. Έβλεπαν οι ραγιάδες τους εντυπωσιακούς απεσταλμένους του Μόσκοβου (με τα έγγραφα και τις στολές ναυάρχου) να τους διαβεβαιώνουν ότι έφτασε η ώρα της απελευθέρωσης τους, έπαιρναν τα λιανοντούφεκα και τα καΐκια τους και ρίχνονταν στον Τούρκο, σίγουροι πως έχουν γερές πλάτες. Κι έπειτα ο τσάρος τέλειωνε τον πόλεμο στα βόρεια κι εγκατέλειπε τους επαναστατημένους στο χατζάρι του σουλτάνου.

Τα ίδια μας έκαναν και ως τσάροι, τα ίδια και ως μπολσεβίκοι. Ο πρώτος που βοήθησε τον Κεμάλ Ατατούρκ να εξοπλιστεί για να πετάξει τους Έλληνες στην θάλασσα, ήταν ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν. Και δυόμισι δεκαετίες αργότερα, ο Ιωσήφ Στάλιν δεν απέτρεψε τους συντρόφους του ΚΚΕ να πάνε σε εμφύλιο εξηγώντας τους ότι στην Γιάλτα είχε παραχωρήσει την Ελλάδα στους δυτικούς, οπότε δεν επρόκειτο να τους βοηθήσει. Τους άφησε να σφαχτούν, για να ‘χει μια εστία αναταραχής μέσα στο αμερικανοκρατούμενο στρατόπεδο και κάποιο χαρτί διαπραγμάτευσης μέσα στην ψυχροπολεμική Ευρώπη. Με κάτι θα μας αντάλλασσε.

Το ίδιο έγινε και το 2015, όταν οι Συριζαίοι προσέτρεξαν στο ξανθό γένος για να βοηθήσει τους Έλληνες να απαγκιστρωθούν οικονομικά από τα δυτικά αρπακτικά που τους έπιναν το αίμα με τα μνημόνια. Ο Πούτιν χάρηκε με τους τεμενάδες, αλλά μόλις βγήκαν απ’ το δωμάτιο πήρε τηλέφωνο τον Ολάν και τους κάρφωσε. «Αυτοί σας την κοπανάνε» του είπε, «ήρθαν σε μένα για βοήθεια». Γνωστά και χιλιοειπωμένα πράγματα, που διαχρονικά επιβεβαιώνουν ένα δεδομένο. Από του Ρώσους δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα κι ας μοιάζουν τα καλυμμαύκια που φοράνε οι παπάδες μας.

Τώρα, στην κρισιμότατη φάση που διανύουμε, τώρα που μετράμε φίλους και εχθρούς, το ξανθό γένος πήρε πάλι θέση. Εναντίον μας φυσικά. Για πρώτη φορά η Τουρκία εκδίδει Navtex για ρώσικες ασκήσεις μέσα ή δίπλα στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ. Κοντολογίς, η Ρωσία αποδέχεται και στηρίζει απροκάλυπτα την τουρκική αναθεωρητική πολιτική στην ανατολική μεσόγειο. Το ορθόδοξο ξανθό γένος φτύνει τους ομόδοξους Έλληνες και Κύπριους και συντάσσεται (και) στρατιωτικά με τους ισλαμιστές. Όχι παίζουμε.

Τα γράφω αυτά, όχι για να επισημάνω τα αυτονόητα, αλλά ως προειδοποίηση. Αν ξανακούσω κανέναν δια ζώσης ή τηλεοπτικά, να μας παροτρύνει να φύγουμε απ’ την Δύση και να βρούμε σύμμαχο στα βορειοανατολικά μας, θα του το πω κατάμουτρα πως είτε είναι ηλίθιος, είτε πληρώνεται.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ενδιαφέρον από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη γραμμή του Ναυπλίου

Ενδιαφέρον εκφράζουν οι Ιταλοί διαχειριστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναδρομολόγηση τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και φορτηγών συρμών στην γραμμή μέχρι την Τρίπολη. Την σημαντική αυτή εξέλιξη μετέφερε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του. Ο Π. Νίκας ενημερώθηκε, ειδικότερα από τον […]

Το αστυνομικό διήγημα της ημέρας από τον «Ε.Τ.»: Έγκλημα τιμής

Έγκλημα τιμής του Παναγιώτη Γιαννουλέα Νοέμβριος 1931, σε ένα ορεινό χωριό Η τραγική είδηση διαδόθηκε αστραπιαία. Ο Φάνης βρέθηκε στο σπίτι του, μαχαιρωμένος άγρια. Δεκέμβριος 1930, ένα χρόνο πριν Το μικρό ορεινό χωριό ήταν χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού. Στο ψηλότερο σημείο δέσποζε το σπίτι του Ανέστη. Μεγάλος τοκογλύφος! Όλοι τον μισούσαν. Δεν είχε […]