15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Είκοσι επτά χρόνια ανακύκλωσης στο Δήμο Επιδαύρου


Το Μάιο του 1992 το ΚΑΠΗ Λυγουριού είναι το πρώτο ΚΑΠΗ της Ελλάδας που πραγματοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου . Η δράση κοινοποιείται στο Δήμο και στα σχολεία.Το 2008 υλοποιείται διαδημοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στον ενιαίο πλέον Δήμο Επιδαύρου, με τα σχολεία να πραγματοποιούν παράλληλα δράσεις και προγράμματα με αναφορές στην προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Στις 4 Νοεμβρίου 2019 , μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά σχολεία του Αγίου Δημητρίου, της Αρχαίας Επιδαύρου, της Δήμαινας, του Λυγουριού και της Νέας Επιδαύρου, παίζουν παιχνίδια ανακύκλωσης στο «Λούνα Παρκ» που στήνεται στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης.

Στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού το σχολικό έτος 2019-2020 συνεχίζουμε την ανακύκλωση μπαταριών , ενώ για πέμπτη χρονιά συλλέγονται καπάκια μπουκαλιών νερού, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το ΚΑΠΗ και το Κέντρο Υγείας Λυγουριού για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Καλούμε όλες και όλους να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος που οι νέες γενιές αξίζουν, δικαιούνται και πρέπει να έχουν.

Περισσότερα Άρθρα

Άνοιξε η πλατφόρμα για εγγραφή σε νηπιαγωγεία και πρώτη τάξη στα δημοτικά

Άνοιξε από σήμερα, Δευτέρα 1/3/2021 και ως το Σάββατο 20/3/2021 η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2021 – 2022 κατόπιν συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ξεκινά, παράλληλα, η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, από […]

ΗΠΑ: Πέθανε από COVID ο αρνητής εμβολιασμών παραγωγός Φιλ Βάλενταϊν – Μετάνιωσε πριν το τέλος

Απεβίωσε το Σάββατο, ο 62χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός Φιλ Βάλενταϊν, ο οποίος ήταν αρνητής των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Τη είδηση ανακοίνωσε το WWTN Radio στο οποίο εργαζόταν. «Παρακαλώ κρατήστε την οικογένεια Βάλενταιν στις σκέψεις και τις προσευχές σας» ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός σε tweet του. Ο θάνατός του έρχεται μετά από περίπου ένα μήνα αφότου […]