19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Είναι επίσημο: Το Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει όνομα

To Facebook αλλάζει όνομα και πλέον θα αποκαλείται Meta.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως την τεράστια αυτή αλλαγή, δηλώνοντας πως το όνομα εκπροσωπεί καλύτερα την δραστηριότητά της.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, η Facebook αποκάλυψε πως σχεδιάζει μια πρωτοποριακή υπηρεσία που θα την αποκαλεί metaverse – έναν διαδικτυακό κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν στον εικονικό κόσμο, με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

Η αλλαγή στο όνομα του Facebook έρχεται έπειτα από ένα σερί αρνητικής διαφήμισης για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις αποκαλύψεις της πληροφοριοδότη και πρώην τεχνικού της εταιρείας, Φράνσις Χόγκεν.

Η Χόγκεν μίλησε στο Κογκρέσο, αλλά και στη βρετανική βουλή και υποστήριξε πως τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του facebook βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την ασφάλεια των χρηστών.

 

Περισσότερα Άρθρα

Πάπυρος 2.000 ετών με ελληνικά κείμενα βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα

Τμήματα ενός βιβλικού πάπυρου ανακάλυψαν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την αποτροπή των λεηλασιών στις σπηλιές κοντά στη Νεκρά Θάλασσα. Αυτό είναι το πρώτο παρόμοιο εύρημα από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν άλλα κομμάτια και περίπου 40 σκελετοί εντοπίστηκαν στο σημείο, που έγινε γνωστό ως το «Σπήλαιο του Τρόμου». Μαζί […]

Όταν οι φάλαινες… περπατούσαν στη στεριά: Tετράποδα κήτη με ουρά, ηλικίας… 43 εκ. ετών

Επιστήμονες στην Αίγυπτο ανακάλυψαν μια νέου είδους τετράποδη φάλαινα, που έζησε πριν από περίπου 43 εκατομμύρια χρόνια. Το απολίθωμα του αμφιβίου, που ονομάστηκε Phiomicetus anubis, ανακαλύφθηκε αρχικά στη δυτική έρημο της Αιγύπτου. Το όνομά του προήλθε από τον αιγυπτιακό θεό Άνουβι, καθώς το κρανίο του ζώου μοιάζει με την κεφαλή τσακαλιού με την οποία απεικονίζεται ο […]