16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εγκλημα στη Θεσσαλονίκη: «Ηταν ατύχημα» λένε τα αδέλφια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας τα τρία κατηγορούμενα αδέλφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Οπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr σε ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφους σε έναν από τους τρεις συλληφθέντες για πως έγινε το έγκλημα, εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι για το αιματηρό περιστατικό έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερα άτομα -όλα αδέρφια- αλλά έχουν συλληφθεί οι τρεις. Ο λόγος για έναν 17χρονο που τα ίχνη του εντοπίστηκαν στην Αθήνα, έναν 20χρονο ο οποίος συνελήφθη στην Τούμπας Θεσσαλονίκης και έναν 32χρονο, πρώην εργαζόμενο, ο οποίος σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά παρουσιάστηκε με τη θέλησή του στις αστυνομικές αρχές. Αναζητείται ο 4ος από τους δράστες ηλικίας 37 ετών.
Νεώτερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι τα αδέλφια είναι μέλη πολυμελούς οικογένειας, με 10 αδέλφια.

Στον εισαγγελέα τα τρία αδέρφια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη -Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ ακολούθως τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια απ’ όπου πήραν προθεσμία για την Τετάρτη (26/02) και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 32χρονος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό στο ταχυφαγείο του θύματος, αλλά μετά από ατύχημα που ισχυρίζεται ότι υπέστη σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατόπιν αυτών ο επιχειρηματίας φέρεται να τον απέλυσε. Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση φαίνεται πως ο 32χρονος είχε επικοινωνία με το πρώην αφεντικό του καθώς από τη δικογραφία προκύπτει ότι αντάλλαξαν μηνύματα μέσω κινητού. Το βράδυ του Σαββάτου οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην επιχείρηση, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, όπου μετά από καβγά συνεπλάκησαν με τον 45χρονο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο εκ των κατηγορουμένων 20χρονος ομολόγησε ότι τραυμάτισε με σουγιά τον επιχειρηματία. Το σκηνικό έγινε μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια υπαλλήλων και θαμώνων, ενώ καταγράφηκε από κάμερα μέσω της οποίας οι αρχές κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το αιματηρό περιστατικό
«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος – ψητοπωλείου.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 32, 20, 37 και 17 ετών (αδέρφια), τρεις (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 22/02/2020 και αφού νωρίτερα προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του 45χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος και του 32χρονου – εργαζόμενου στην εν λόγω επιχείρηση, οι παραπάνω εισήλθαν στο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, έχοντας οι τρεις (3) εξ’ αυτών καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και επιτέθηκαν συντονισμένα με χρήση βίας στον 45χρονο, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο 20χρονος του κατάφερε πλήγματα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και την κοιλιά.

Έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Τούμπας ο 20χρονος, ενώ έπειτα από σχετική επικοινωνία με αστυνομικούς της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην Αθήνα ο 17χρονος. Τέλος, ο 32χρονος παρουσιάστηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/thessaloniki-itan-atyhima-adelfia-dolofonia-idioktiti-psitopoleioy

Περισσότερα Άρθρα

Πέρα από τις γιορτές στον Δήμο Ναυπλιέων υπάρχουν και τα έργα

Σε αδιάκοπους από γιορτές και εκδηλώσεις ρυθμούς, ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει με έργα την αναβάθμιση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του. Πριν από την κρίση οι 4 Καποδιστριακοί Δήμοι (Ασίνης, Μιδέας, Τίρυνθας και Ναυπλίου) έπαιρναν περίπου 6-7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Από το 2012 και μετά τα χρήματα ετησίως είναι περίπου 450.000 […]

Μπάσκετ: Το πρόγραμμα του τουρνουά Ακρόπολις

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ το πρόγραμμα του φετινού τουρνουά Ακρόπολις (18-20/6), το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά (29/6 με 4/7). Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μεξικό στην πρεμιέρα, το Πουέρτο Ρίκο τη 2η ημέρα και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο τη Σερβία την τελευταία ημέρα […]