19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων κατά την συνεδρίαση του το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 με τους ψήφους της πλειοψηφίας το θέμα της ανάπλασης του Πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο.

Το πάρκο Κολοκοτρώνη είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στο παλιό τμημα της πόλης του Ναυπλίου, και έχει συνολική έκταση 5100 τ.μ.. Τοποθετείται ανάμεσα στους οδικούς άξονες Σιδηράς Μεραρχίας και Πολυζωίδη, και στους πεζοδρόμους Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Παύλου. Τα παραπάνω αποτέλεσαν και τα όρια μελέτης και επέμβασης.

Η επέμβαση γίνεται με σκοπό την ανάπλαση του πάρκου Κολοκοτρώνη που καλείται να αναστρέψει την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα και να γίνει ελκυστικό τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες του.

Για το θέμα εξεδωσε ανακοίνωση η παράταξη του δημάρχου Δ. Κωστούρου, η οποία αναφέρει τα εξής:

Η στείρα άρνηση της αντιπολίτευσης στο μοναδικό σημείο που μπορεί να την οδηγήσει είναι μια εκωφαντική ήττα σαν αυτή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Γιατί πάντα ο λαϊκισμός και η δημαγωγία πρέπει να χάνουν και να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη.

Η αρχικά συναινετική διάθεση της δημοτικής αρχής βρήκε μπροστά της ένα ρεσιτάλ «προτάσεων του τίποτα» μαζί με πολιτικάντικα αφηγήματα και μια αντιπολίτευση που προσπάθησε να σταθεί εμπόδιο ακόμα και σε αυτήν την τροποποίηση της αρχικής μελέτης του πάρκου Κολοκοτρώνη.

Μια τροποποίηση η οποία είχε λάβει υπόψη της την διαβούλευση την οποία πριν από 17 μήνες είχε διοργανώσει ο δήμος μας.

Η διατήρηση της αρχιτεκτονικής του πάρκου, η αναζωογόνηση του, η βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των πολιτών, ο καλλωπισμός του, ο εμπλουτισμός του πράσινου, η επισκευή και ανανέωση του φωτισμού και η ανάδειξη του παραδοσιακού του χαρακτήρα δεν «συγκίνησαν» την αντιπολίτευση η οποία αντιπρότεινε να μην κάνει τίποτα.

Αντιπρότεινε να φυτέψουμε λουλουδάκια , να αλλάξουμε λάμπες και να αφήσουμε αυτά τα περί προσβασιμότητας και ανάδειξης.

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδειξε περίτρανα ότι το Ναύπλιο δε γυρίζει πίσω πηγαίνει μόνο μπροστά τόσο αποφασιστικά που καλό θα ήταν κάποιοι να το καταλάβουν.”

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα

 

Περισσότερα Άρθρα

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ – Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νεμέας

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΝΕΜΕΑΣ σας προσκαλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, σήμερα Σάββατο 6/5 και ώρα 19.30 στο Δημαρχείο Νεμέας (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων) Θα μιλήσουν οι: Φάνης Κουρεμπές, Συντονιστής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπος Κασίμης, πρώην Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής &Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Σας περιμένουμε όλες και όλους! Μαζί δίνουμε τη μάχη της 21ης […]

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής απειλεί την υγεία των νηπίων του 2ου Νηπιαγωγείου

Η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων φέρνει πάλι στο προσκήνιο κτιριακά προβλήματα σε σχολεία του δήμου μας και ιδιαίτερα για το 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου  που στεγάζεται σε ακατάλληλο νοικιασμένο ισόγειο κατάστημα επί της οδού Ασκληπιού. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς η Λαϊκή Συσπείρωση με δελτίο τύπου και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε  τα […]