18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εθελοντής μπήκε σε αποστραγγιστικό κανάλι στη Μεσσήνη και έσωσε γαϊδουράκι που πνιγόταν

Μπορεί οι κακοποιήσεις να είναι καθημερινές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και οι εθελοντές να μην ξέρουν πλέον τι να πρωτοκάνουν, όμως υπάρχουν και καλά νέα που μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξα. Και θέλουμε να τα αναδείξουμε. Φυσικά και αυτά τα όμορφα νέα έχουν να κάνουν με τους εθελοντές. Είπαμε, αν δεν ήταν οι εθελοντές δεν ξέρουμε αν θα σωζόταν κανένα ζώο. Οι διασώσεις τους-και συχνά δύσκολες- δεν έχουν τέλος.

Μια τέτοια δύσκολη αλλά και περιπετειώδη διάσωση είναι και αυτή που αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και πρόκειται για τη διάσωση ενός γαϊδαράκου μέσα από αποστραγγιστικό κανάλι στη Μεσσήνη.

Το τηλεφώνημα που έγινε στους εθελοντές του Ομίλου από κάτοικο ότι ένας γάιδαρος ήταν μέσα σε αποστραγγιστικό κανάλι και κινδύνευε να πνιγεί, δεν άφηνε περιθώρια καθυστέρησης. Έπρεπε να βρεθούν κάποιοι να πάνε να κάνουν προσπάθεια να βοηθήσουν το ζώο που από ώρα σε ώρα πνιγόταν.

Το ζώο μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό καθώς στην περιοχή βρίσκονταν εθελοντές, οι οποίοι πληροφορούμενοι το περιστατικό, έτρεξαν στο σημείο, όπου είδαν το γάιδαρο στην κυριολεξία να πνίγεται.

Χωρίς καθυστέρηση, ένας από τους εθελοντές μπήκε μέσα στο αποστραγγιστικό κανάλι, έπιασε το σκοινί του ζώο και άρχισε τις προσπάθειες να το βγάλει έξω. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Από τη μία το ζώο ήταν βαρύ και από την άλλη, αντιστεκόταν και δεν καθόταν να το τραβήξει. Έτσι ξέφυγε αρκετές φορές.

Ο εθελοντής όμως δεν το έβαλε κάτω και το ακολουθούσε συνέχεια από πίσω κρατώντας το σκοινί και προσέχοντας μη βυθιστεί το κεφάλι του ζώου και πνιγεί. Και μετά από λίγη ώρα κατάφερε και το έβγαλε έξω από το νερό.

Φυσικά, όπως καταλαβαίνουμε, αν δεν πήγαινε κανένας στο σημείο, το ζώο θα είχε πνιγεί. Το πώς έπεσε μέσα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Εμείς θα πούμε ένα μπράβο στους εθελοντές, ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο εθελοντή, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν μια ζωή που κινδύνευε. Η δύναμη των εθελοντών κάνει θαύματα.

ΠΗΓΗ: petpet.news (από τη Μυρτώ Τζώρτζου)

Δείτε το βίντεο της διάσωσης ΕΔΩ

Περισσότερα Άρθρα

Ποια επιδόματα θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα (ημερομηνίες)

Μια σειρά από επιδόματα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα: — Την Τρίτη 25 Ιουνίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, αλλά και οι συντάξεις και τα επιδόματα των υπερήλικων ανασφάλιστων. — Την ίδια μέρα θα μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων η τρίτη δόση του επιδόματος ενοικίου. — Την Παρασκευή 28 Ιουνίου (η […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Αύξηση συμμετοχής; Δύσκολο έως απίθανο

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται. Γι αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ πιάνονται από τις εκλογές της Τουρκίας. Και λένε δυο πράγματα. Πρώτον ότι εκεί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις και δεύτερο ότι εκεί υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που τα δεδομένα κυριολεκτικά ανατράπηκαν. Και για μεν τις δημοσκοπήσεις τα ‘χουμε πει πολλές φορές, […]