19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ειδικά Φίλτρα Απόσμησης εγκατέστησε η ΔΕΥΑ Ναυπλίου στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο Λυμάτων

Η Δ.Ε.ΥΑ.Ν εγκατέστησε πρόσφατα ένα σύστημα απόσμησης στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της πόλεως του Ναυπλίου ευρισκόμενο επί της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Η απόδοση του συστήματος είναι τέτοια ώστε μετά την απόσμηση το επίπεδο των οσμηρών ουσιών είναι πρακτικά μηδενισμένο σε αντιληπτό επίπεδο.

Η λειτουργία του συστήματος απόσμησης είναι συνεχής δηλαδή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.

Οι οσμές αναρροφώνται από τον υγρό θάλαμο με ανεμιστήρα και μέσω ειδικών χημικών φίλτρων εξουδετερώνονται και εκλύονται απαλλαγμένες από βλαβερές ουσίες και πρακτικά άοσμες στην ατμόσφαιρα.

Τα χημικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον καθώς είναι άκαυστα, μη τοξικά, εύκολα απορριπτόμενα στα κοινά απορρίμματα και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηριδίων.

Το σύστημα απόσμησης είναι πιστοποιημένο και κατασκευασμένο ώστε να αντέχει σε εξωτερικό περιβάλλον και με υψηλή αντοχή στη διάβρωση.

Με την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος λύνεται οριστικά το πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή καθώς και στους διερχόμενους πεζούς και διερχόμενα οχήματα.

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Περισσότερα Άρθρα

Το Ναύπλιο πρωτοπορεί στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση

    Τα εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκαν  στο Ναύπλιο από τον  υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. Το Ναύπλιο είναι μια από τις πέντε πόλεις (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ιωάννινα και Άνδρος ) που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης». Τα εγκαίνια του Πολυχώρου, του πρώτου εκτός […]

Πελοπόννησος-κορονοϊός: Ένας νεκρός,δύο έχουν λάβει εξιτήριο ,οκτώ νοσηλεύονται …22 συνολικά τα κρούσματα

Παρέμεναν 22 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη χθες Παρασκευή 10 Απριλίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής. Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση χθες […]