19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις σήμερα κι αύριο στην Τρίπολη

Μουσικοθεατρική παράσταση «Πορτρέτα Γυναικών»
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου
Μαλιαροπούλλειο 20:30

Μία συνάντηση της μουσικής με το θέατρο, μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεόδωρου Λεμπέση, όπου ο λόγος συμπνέει με τους ήχους της μουσικής, η οποία εμπνεύστηκε από στίχους κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Το έργο αποτελείται από 14 θεατρικούς μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με μουσικά κείμενα απαραίτητα στην αφήγηση και στην εξέλιξη τους. Η μουσική παράσταση «Πορτρέτα γυναικών» είναι δομημένη στο πρότυπο των αρχαίων Ελληνικών δραμάτων όπου εναλλάσσονται τα χορικά λόγια των ηθοποιών με τα κομμάτια που τραγουδάει ο χορός.

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τίτλο «Αναμνήσεις από το χθες και το σήμερα»
Σάββατο 5 Ιανουαρίου
Μαλιαροπούλλειο 20:30

Δύο τραγουδιστές, η Αθήνα Ρούτση και ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, μαζί με τη χορωδία Ορφέας Τρίπολης αλλά και το παιδικό τμήμα της χορωδίας, επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι στην αθωότητα και τη νοσταλγία, με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.
Η συναυλία θα συνοδεύεται με βίντεο προβολές, ιστορικά γεγονότα αλλά και μια αναδρομή στο χώρο της 7ης τέχνης.

Περισσότερα Άρθρα

Έστειλε τη σύντροφό του στη ΜΕΘ – Είχε μαχαιρώσει πρώην σύζυγό του το 2015 στο Άργος

Σοκάρει το παρελθόν του 45χρονου δράστη της Αργυρούπολης, δασκάλου πολεμικών τεχνών, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της 40χρονης συντρόφου του, το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του, με αποτέλεσμα η γυναίκα μέχρι και σήμερα να χαροπαλεύει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στο ζευγάρι υπήρξε ένας διαπληκτισμός με αποτέλεσμα ο 46χρονος να αρχίσει να χτυπά την 40χρονη στο κεφάλι, καταφέρνοντάς […]

Διάλογος με τους πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης

Οι προοπτικές και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου με τους πολίτες στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 14.30 στο Αμφιθέατρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας «Δημήτριος Βικέλας» στην Αρχαία Ολυμπία. Ειδικότερα, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης “Europe Direct Patras” Περιφέρειας Δυτικής […]