14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης στην Πάτρα

Την Tσικνοπέμπτη στις 28 Φεβρουαρίου, όλη η πόλη γιορτάζει… Στο κέντρο και στις γειτονιές, στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, στις γωνιές, στα σχολεία, στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, στα καφέ, η τσίκνα απλώνεται παντού και έχει την τιμητική της. Ο Δήμος Πατρέων έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Όλη την ημέρα θα υπάρχουν δρώμενα και μουσική στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης μας.

Το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι θα έχει την τιμητική του με μεγάλη ανοιχτή συναυλία με την Αθηναϊκή Κομπανία, στο Νότιο Πάρκο Από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα .

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, ενώ θα προσφέρονται δωρεάν στους παρευρισκόμενους, σουβλάκια, μπίρα και κρασί.

Από τις 12.00 έως τις 15.00 μπάντες χάλκινων πνευστών με τη συνοδεία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων θα ξεσηκώσουν με τους ήχους τους συνοικίες της πόλης, ενώ θα κάνουν και παρέλαση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Γιάννη Λίτου στην Αγυιά (σύλλογος Αγυιάς) από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Τριαντάφυλλου Ασαρτζή στην Αγία Αικατερίνη-Προσφυγικά-Πλατεία Ελευθερίας από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Χρήστου Τούμπαρη στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρας από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Αντώνη Μπράτση στα Ταμπάχανα και ακολούθως θα κατηφορίσει τη Γερμανού ως την πλατεία Αγίου Γεωργίου από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Γιάννη Βεάκη θα ξεκινήσει από την πλατεία Ντε Μιράντα (έξω από το γήπεδο της Παναχαϊκής), θα ακολουθήσει την Έλληνος Στρατιώτου και θα καταλήξει στην πλατεία Όλγας, από τις 12.00 έως τις 13.00.

Στις 13.00 όλες οι ορχήστρες χάλκινων θα συναντηθούν στην πλατεία Όλγας, όπου θα παίξουν όλοι μαζί και στις 14.00 θα παρελάσουν παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς ακολουθώντας τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την πλατεία Όλγας μέχρι το τέλος του πεζόδρομου στην Τριών Ναυάρχων, όπου θα φτάσουν στις 15.00.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Σε κατάσταση πολέμου η Θεσσαλονίκη

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, όπου χθες καταγράφηκαν 774 περιστατικά, γεγονός που ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να δώσει τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης να παραχωρήσουν 200 κλίνες για ασθενείς Covid-19. Το τελεσίγραφο προς τους ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε στις 9:00 […]

Ερμιονίδα: Αναβάλλεται η παράσταση «Ο Θοδωρής του ΄21» λόγω των πυρκαγιών

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας & η Οργανωτική Επιτροπή του 8oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY “ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ” εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: «Λόγω των δυσμενών συνθηκών των φαινομένων των φονικών πυρκαγιών που εξελίσσονται στη χώρα μας, για λόγους πρόληψης στην περιοχή μας, αλλά και για λόγους συμπαράστασης στους πληττόμενους, ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ο Θοδωρής του ΄21» […]