20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2019: Ποιοι δικαιούνται εκλογική άδεια

Η εκλογική άδεια για τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019 ορίζεται βάσει της χιλιομετρικής απόστασης της περιοχής, όπου ψηφίζει ο κάθε πολίτης.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όσοι εργάζονται πέντε ημέρες δικαιούνται:

Αυτοί που θα μετακινηθούν από 200-400 χλμ, 1 εργάσιμη ημέρα
Αυτοί που θα μετακινηθούν από 401χλμ και άνω, 2 εργάσιμες ημέρες, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους

Όσοι εργάζονται 6 ημέρες δικαιούνται:
Αυτοί που θα μετακινηθούν από 100-200 χλμ, 1 εργάσιμη ημέρα
Αυτοί που θα μετακινηθούν από 201-400 χλμ, 2 εργάσιμες ημέρες
Αυτοί που θα μετακινηθούν από 401χλμ και άνω, 3 εργάσιμες ημέρες

Και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση, ο αριθμός ημερών άδειας, θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες.

Εκλογές 2019: Έκπτωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα προσφέρει στους επιβάτες έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η έκπτωση παρέχεται στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με την επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 27 Ιουλίου και δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet. Η παραπάνω έκπτωση 30% θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 5 έως και τις 9 Ιουλίου 2019.

Τι ισχύει για τα διόδια

Στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου 2019, η διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων θα είναι δωρεάν.

Στη Διακομματική Επιτροπή των εθνικών εκλογών συζητήθηκε το ενδεχόμενο παροχής οικονομικών κινήτρων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων, καθώς και διευκολύνσεων για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και των ψηφοφόρων την ημέρα των εκλογών.

Συμφωνήθηκε για τις διευκολύνσεις στις μετακινήσεις κατά την ημέρα των εκλογών να ισχύσουν τα ίδια με τις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ως εκ τούτου, στις 7 Ιουλίου, θα είναι δωρεάν η διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων.

Για τους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής θα ισχύσουν -όπως και στις 26 Μαΐου- μειωμένες τιμές στα εισιτήρια της Aegean και της Olympic Air, ενώ δωρεάν θα είναι η μεταφορά των ιδίων και των οχημάτων τους με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Περισσότερα Άρθρα

Κώστας Τζιούμης: «Αυτή την Τρίπολη του φωτός και της χαράς αγαπάμε όλοι»

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην πλατεία Πετρινού. Με το σύνθημα για το άναμμα του δέντρου, το οποίο έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, φαναράκια απελευθερώθηκαν στον νυχτερινό ουρανό της πόλης, ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα, ενώ ακολούθησε  συναυλία από το νεανικό μουσικό συγκρότημα «48 Ώρες». Ο Δήμαρχος Τρίπολης, […]

Αυτό είναι το σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων

Παρουσιάστηκε το εμπορικό σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων, που θα τα ξεχωρίζει από αυτά της Βόρειας Μακεδονίας. Το λογότυπο αποτελείται από άσπρα γράμματα σε μπλε φόντο. Στο κέντρο του σήματος, δεσπόζει ένα κεφαλαίο «Μ» και συνοδεύεται από τη φράση «Macedonia the Great» και όχι  «Macedonia. The Greek Great Land». Το νέο σήμα, το οποίο θα […]