20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελευσίνος Ιερόθεος

Εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών ο Μητροπολίτης Ελευσίνος Ιερόθεος (Πετράκης) του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ελευσίνος γεννήθηκε το 1930 στο Κάιρο της Αιγύπτου , στις 6 Φεβρουαρίου 1977 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ελευσίνος. Το 1982 απεσύρθη της ενεργού υπηρεσίας και διέμενε στον Πειραιά. Στις 26 Νοεμβρίου 2018 προήχθη σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη.

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου θα παραμείνει εις λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου θα τελεστή την Παρασκευή 1η Μαρτίου νυκτερινή θεία λειτουργία και το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου όρθρος και θεία λειτουργία.

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτου Ελευσίνος κυρού Ιεροθέου θα ψαλεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:00 π.μ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλέξανδρου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

Η ταφή του μακαριστού θα γίνει στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας του Ακαθίστου στα Νερά Αχλαδοκάμπου Αργολίδος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιερόθεος έτρεφε μεγάλη για την Αργολίδα μιας και συνδεόταν με μεγάλη φιλία με τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο.

Περισσότερα Άρθρα

Συζήτηση για την ανάπτυξη του Μηχανοκινήτου Αθλητισμού στην Αργολίδα

Η Αργολική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Α.Λ.Μ.Α. 4Χ4 Ναυπλίου διοργανώνει την Τετάρτη 26/6/2019 και ώρα 8:30 μμ στο Φουγάρο, συνάντηση για συζήτηση με θέμα “Ανάπτυξη του Μηχανοκινήτου Αθλητισμού στην Αργολίδα”. Την εκδήλωση καλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου, όσο και οι τοπικοί φορείς που ενδιαφέρονται να γίνουν […]

«Τα Συντάγματα του Αγώνα»: Επιστημονικό Συνέδριο στο Ναύπλιο (19-20 Νοεμβρίου 2022)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου, ο Δήμου Ναυπλιέων, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Τα Συντάγματα του Αγώνα: Ιδεολογικές, πολιτικές και θεσμικές καταβολές και επιδράσεις», καθώς η Αργολίδα είναι σε σημαντικό βαθμό η μήτρα (και) αυτής […]