19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εκπτώσεις από αύριο και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου

Ξεκινούν την Παρασκευή (01.11.2019) οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 του μηνός.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους ενημερώνει ότι:

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνεται την πρώτη ΚΥΡΙΑΚΗ των εκπτώσεων 3 Νοεμβρίου τα καταστήματα στο Άργος να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει επίσης ότι:

Για τη 1η Κυριακή του ιδίου μήνα, δηλαδή στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου, με αριθμό πρακτικού 296 /8-4-2019, προτείνει να παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα Εμπορικά Καταστήματα για τις Κυριακές των Τακτικών Εκπτωτικών Περιόδων και των Ενδιάμεσων Εκπτωτικών Περιόδων, διότι η εν λόγω ημέρα δεν έχει αξιόλογο εμπορικό ενδιαφέρον. Εάν κάποιο κατάστημα επιθυμεί, μπορεί να είναι ανοιχτά εφ’ όσον ο Νόμος το επιτρέπει.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ποιοι επιτρέπεται να σουβλίσουν αρνί το Πάσχα…

Αν μένουμε  σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά, τότε το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Απαγορεύετε το ψήσιμο του αρνιού στις πιλοτές πολυκατοικιών  ή υπαίθριους χώρους, όπου μπορεί να έχουν πρόσβαση οι γείτονες  όσον αφορά στης πολυκατοικίες, αυτό απαγορεύετε. Αυτό βέβαια έχει και […]

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΩΛΗΤΡΙΑ μέσω επιδοτούμενου προγράμματος από τον ΟΑΕΔ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΩΛΗΤΡΙΑ για κατάστημα παιδικών και βρεφικών ειδών στο Ναύπλιο στα πλαίσια επιδοτούμενου από τον ΟΑΕΔ προγράμματος το οποίο θέτει ως απαραίτητες προϋποθέσεις: ηλικία 18-29 ετών, απολυτήριο Λυκείου, κάρτα ανεργίας από 3 έως 12 μήνες και γνώση Η/Υ. Προϋπηρεσία στις πωλήσεις θα εκτιμηθεί.