15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Ελάτε στο Ναύπλιο για τον πρώτο Μαραθώνιο της άνοιξης»

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δρομείς να πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα γίνει στις 3 Μαρτίου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Αθήνα, παρουσία αθλητών, εκπροσώπων φορέων αλλά και των χορηγών.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου θα γίνει για 6η συνεχόμενη φορά και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των δρομέων για την ποιότητα, τις προσφορές αλλά και την ομορφιά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και εκτός από την κλασική απόσταση έχει ακόμα αγώνες ημιμαραθωνίου, 5 χλμ. και 2,5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου 2019 στηρίζει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την δρομική ομάδα FINISH LINERS που δημιουργήθηκε και συνοδεύει μέλη του MDA HELLAS (άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις) σε αγώνες.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε:

«Το Ναύπλιο ανακοινώνει έναν αγώνα με πολύ υψηλό επίπεδο σε οργάνωση, διανθισμένο με παράλληλες δράσεις  και  παρεμβάσεις σε πολλές εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί δημιουργήσαμε ένα θεσμό, λόγω της διάρκειας και της αποδοχής του κόσμου. Δημιουργήσαμε ένα γεγονός που μπορεί να ακουμπήσει τον άνθρωπο από πολλές πλευρές. Είναι ένας αγώνας για όλους τους δρομείς, είτε στα 42 χιλιόμετρα, είτε στις μικρότερες αποστάσεις, αλλά κι ένα γεγονός με πολλές παράλληλες δράσεις, με ιδρύματα, συλλόγους και θεσμούς που μας κάνουν υπερήφανους.  Το Όραμα Ελπίδας και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη μας έχουν κάνει την τιμή να έχουν συνδέσει το όνομα τους με την πόλη του Ναυπλίου, κάτι που για μας είναι ένα μεγάλο εύσημο, που μας κάνει να βλέπουμε ψηλά και θέλω να την ευχαριστήσω από καρδιάς για ότι μας προσφέρει, όχι μόνο στο Ναύπλιο, αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη. Επίσης υπάρχει κι ένα εκπαιδευτικό κομμάτι  με την παρουσία του  Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, το οποίο θέλω επίσης να ευχαριστήσω και την Δ/νση πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Συνδυάζουμε επίσης το αθλητικό με το πολιτιστικό κομμάτι καθώς είναι δίπλα μας η Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και διοργανώνονται ξεναγήσεις αλλά και άλλες δράσεις που παρουσιάζουν το ιστορικό μας απόθεμα καλύτερα στους επισκέπτες. Τον δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο που θα γίνει με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης goECO  που γίνεται σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».. Το Εορταστικό – Μουσικό πρόγραμμα που κορυφώνεται το Σάββατο 2/03/19.  Επίσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία όλων των θεσμικών και Εθελοντικών φορέων του Δήμου αλλά και των υπηρεσιών του για τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και  σημαντικού δρομικού και πολιτιστικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο καθώς και στη μεγάλη επιτυχία που είχε η Διοργάνωση όλα τα προηγούμενα χρόνια με την στήριξη και της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας.

Ξεχωριστή θέση έχουν και οι χορηγοί, οι οποίοι βοηθούν για να γίνονται τέτοια γεγονότα και έχουν ιδιαίτερη θέση μέσα στην καρδιά μας. Βασιζόμαστε στη συμμετοχή των δημοτών μας για τους οποίους πρέπει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή τους που φτάνει το 10% του συνόλου της πόλης, αποτελεί ένα ποσοστό που δεν συναντάς σε κανένα άλλο μέρος. Σας καλώ όλους στο Ναύπλιο στις 3 Μαρτίου για τον πρώτο Μαραθώνιο της άνοιξης».

 

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου είναι αφιερωμένη στο κοινωνικό έργο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Γενική Γραμματέας Δέσποινα Κωνσταντοπούλου που παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος της πόλης αγκάλιασε το σύλλογο, διάβασε μήνυμα της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

«Εκ μέρους του συλλόγου Όραμα Ελπίδας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανεκτίμητη στήριξη στο έργο μας, μέσω του Μαραθώνιου Ναυπλίου. Μία αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά και έχει γίνει θεσμός για τη χώρα μας, για τα αθλητικά ιδεώδη, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Η συμπαράσταση σας στο έργο του συλλόγου μας και η συμμετοχή σας στη μεγάλη μας εκστρατεία για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, είναι για μας πολύτιμη, τόσο για την συμβολική όσο και για την ουσιαστική σημασία της. Οι στιγμές που έχω μοιραστεί στο Ναύπλιο, τόσο μαζί σας, όσο και στους συντελεστές του αγώνα, παραμένουν χαραγμένες στη μνήμη μου και την καρδιά μου. Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ολόθερμα μου συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του Μαραθωνίου, γιατί το μήνυμα της συ στράτευσης μέσω από τον αθλητισμό, για έναν ευγενή και ανθρωπιστικό σκοπό, όπως ο αγώνας δίπλα στα παιδιά με καρκίνο, δηλώνει βαθιά ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η ειλικρινής συμπαράσταση στο έργο μας, μας εμψυχώνει ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας στο πλευρό των συνανθρώπων μας, που έχουν την ανάγκη μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον 6ο Μαραθώνιο Ναυπλίου και σε όλους τους δρομείς της ελπίδας και της ζωής».

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ της AIMS και του ΠΣΑΤ και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Στίβου, ο Γιάννης Μπόλας είπε:

«Ο ΣΕΓΑΣ από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον Μαραθώνιο Ναυπλίου και τον έβαλε υπό την αιγίδα του, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει και έχει συμβεί σε λίγους αγώνες στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την συνεργασία και τους αθλητές που θα λάβουν μέρος».

Παρουσιάστηκε από την κ. Αντιγόνη Καρρά, διευθύντρια του MDA Ελλάς η κινηματογραφική ταινίας «Ο Τερματισμός – Finish Line» της Ελιάνα Αμπραβανέλ η προβολή της οποίας στηρίζει την ομάδα  FINISH LINERS της MDA HELLAS

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και οι αθλητές Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Ντενίζ Δημάκη και Ζωή Ανδρικοπούλου που τόνισε:

«Είναι η δεύτερη φορά που θα πάρω μέρος στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου. Η πρώτη ήταν πέρσι, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχα και ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ και τώρα να τρέξω, καθώς είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω συμμετάσχει».

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ακόμα η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων, Νάντια Αναστασίου και ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Ζέρβας, η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ο «Παλαμήδης» Θεοδόση Σπαντιδέας. Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΤ Θεοδωρακόπουλος Γιάννης και Μπουλούκος Δημοσθένης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» Κώστας Κολόκας.

Ειδική αναφορά έγινε στην εκπαιδευτική εκδήλωση που συν-διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστημίου Harvard, και ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων, την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 19:00 στο Ναύπλιο, με την υποστήριξη της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας “Sports Excellence”, που λειτουργεί κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Την Ευγενική Υποστήριξή τους στη Διοργάνωση εκδήλωσαν, το “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center” το οποίο εκπροσωπήθηκε από την κ. Ε. Χατζάκη και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Χρήστο Γιαννόπουλο.

 

Τέλος, έναν σύντομο χαιρετισμό στήριξης της προσπάθειας απηύθυναν:

O εκπρόσωπος της Οικογένειας Χριστοδούλου Αλέξανδρος Χριστοδούλου, o εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού New Balance Κώστας Κοντομανώλης και ο Πρόεδρος των απανταχού Ναυπλιέων κ. Κώστας Κολόκας

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πλαισίου της Διοργάνωσης από τον Τεχνικό Δ/ντή  Ε. Παπαποστόλου.

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.nafpliomarathon.gr/engrafes/eidi-engrafis/

 

Περισσότερα Άρθρα

Επαναλειτουργούν οι Ακαδημίες της Γυμναστικής Ένωσης Αργολίδας (ΓΕΑ)

Αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στο ΔΑΚ Ναυπλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Ακαδημία της ΓΈΑ με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις κλπ). Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 6 – 7 μ.μ. Το Δ.Σ της ΓΕΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας για τα «Παπαφλέσσεια»

«Η προοπτική για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του σημαντικού αθλητικού γεγονότος των ‘Παπαφλεσσείων’ περνά μέσα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και ενδεχομένως και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ώστε να προκύψει η αναγκαία οικονομική βάση που θα διασφαλίσει την επιβίωση ενός θεσμού δεκαετιών». Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο […]