18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Αργολίδα ο Νομός με το μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Πλούτο

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Αργολίδας, Άλκηστη Παπαδημητρίου, είχε η Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποία σημείωσε:.

«Η  Αργολίδα είναι γεμάτη μνημεία και αρχαιολογικούς θησαυρούς  που χρειάζονται  προσοχή και φροντίδα και όλα αυτά δεν χωρούν σε μια μόνο συνάντηση.

 Έτσι  αυτή  η συζήτηση  εστιάστηκε στους δυο μεγάλους δήμους , Άργους και Ναυπλίου.

Η Κυβέρνηση  της  Νέας Δημοκρατίας και ο  Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης  έχουν δώσει  ιδιαίτερη ώθηση  στα  Αρχαιολογικά και  Πολιτιστικά έργα  σε όλη τη χώρα και στην Αργολίδα.

Τα έργα  αυτά  είναι  όμως  σύνθετα  και  δύσκολα και η συζήτηση πάνω σε αυτά είναι απαραίτητη και συνεχής .

Τα θέματα προς συζήτηση πολλά , τα έργα που υλοποιούνται πολλά, τα έργα  στα οποία είχε αποφασιστική συμβολή η  Εφορεία Αρχαιοτήτων πολλά , αλλά και οι δυσκολίες , οι ανατροπές και  τα εμπόδια πολλά .

Από  το  Αρχαιολογικό Μουσείο του  Άργους και το Μπούρτζι , μέχρι τον Αη -Γιάννη  Άργους και  το  κτίριο  του  συσσιτίου  της  Ευαγγελίστριας  και  την  υλοποίηση  του έργου  προστασίας  και  ανάδειξης   των  εκεί  Μυκηναϊκών  Τάφων .

H εμπειρία  που  έχει  σωρεύσει  η κα Παπαδημητρίου από την πολυετή της θητεία σε αυτή τη σημαντική για την Αργολίδα θέση   είναι τεράστια , και για  αυτό με ενδιέφερε επίσης πολύ η άποψή της για   τα  έργα   που οραματίζομαι  και  επιδιώκω  να μπουν στον σχεδιασμό .

Η συζήτηση μαζί της είναι πάντοτε μεστή , χρήσιμη και πολύ ενδιαφέρουσα.

Θα το επαναλάβουμε.»

Περισσότερα Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κουτσοπόδι την Κυριακή

Η Τράπεζα Αίματος του πρώην Δήμου Κουτσοποδίου σας καλεί στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πρώην δημοτικό κατάστημα του Δήμου Kουτσοποδίου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου (ώρα 09:30 – 13:00). Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης έλα στην ομάδα μας και πρόσφερε το αίμα σου για να προσφέρεις ζωή!! 5 λεπτά είναι αρκετά για να […]

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Η νέα οπτική ταυτότητά του

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει τη νέα οπτική ταυτότητα, την οποία υπογράφει ο designer/creative director Δημήτρης Παπάζογλου και η ομάδα του DpS / Athens. «Τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο διανύσαμε, εκτός από την προετοιμασία του καλλιτεχνικού προγράμματος 2021 και την υλοποίηση της επιτυχημένης πλατφόρμας νέων δράσεων που εγκαινιάσαμε (OPEN PLAN), εργαστήκαμε για τον ανασχεδιασμό […]