17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ελλάδα: Η Ελληνική ιθαγένεια θα δίνεται μεσα απο διαγωνισμό γραπτού.


Ελληνική ιθαγένεια διαγωνισμός: Στις 16 Μαΐου 2021 θα γίνει ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλογενείς αλλοδαπούς.
Ελληνική ιθαγένεια διαγωνισμός: Η διαδικασία συμμετοχής
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αναμένεται να ανοίξει στο προσεχές διάστημα. Στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη αναρτηθεί η Τράπεζα Θεμάτων με τις ερωτήσεις που θα κληθούν να απαντήσουν οι υποψήφιοι.

Το νέο αυτό εξεταστικό σύστημα, στηρίζεται στο πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι που θα πετύχουν στις εξετάσεις, θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), το οποίο είναι απαραίτητο για την κτήση της ιθαγένειας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση του Π.Ε.Γ.Π. μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων ακολουθώντας τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.
Ελληνική ιθαγένεια διαγωνισμός: Η τράπεζα θεμάτων και η διαδικασία μετά τις εξετάσεις
Η Επιστημονική Επιτροπή του Π.Ε.Γ.Π. θα αντλήσει τα θέματα της κάθε εξεταστικής περιόδου από την προκαθορισμένη ύλη που περιλαμβάνεται στην Τράπεζα Θεμάτων.

Η Τράπεζα Θεμάτων περιέχει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.
Αφού αποκτήσει το Π.Ε.Γ.Π., ο αιτών θα περνάει στο στάδιο της συνέντευξης από τριμελή επιτροπή εισηγητών των Διευθύνσεων Ιθαγένειας για να διαπιστωθεί η κοινωνική και οικονομική του ένταξη. Οι κανόνες διεξαγωγής των συνεντεύξεων αυτών θα ακολουθούν πρότυπο εγχειρίδιο που εκπονείται από μικτή ομάδα στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Περισσότερα Άρθρα

Βραδιές Χιώτη στο Ναύπλιο

Στις 28 Αυγούστου 2019 ημέρα Τετάρτη στην Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως στην Πρόνοια θα πραγματοποιηθεί και φέτος το “Φεστιβάλ Πρόνοιας Ναυπλίου Μανώλη Χιώτη – Βραδιές Χιώτη”  που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και που φέτος φιλοξενεί το συγκρότημα “9 ΝΟΜΑ”. ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΔΟΥ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΒΙΟΛΙ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΚΙΘΑΡΑ:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΠΑΣΟ: ΝΙΚΟΣ ΓΥΡΑΣ ΚΡΟΥΣΤΑ:ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ στηρίζει τον Σύλλογο Γυναικών Λάλουκα “Αμυμώνη”

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αφαιρεί από τον σύλλογο γυναικών Λάλουκα “Αμυμώνη” την αίθουσα που είχε παραχωρηθεί με χρησιδάνειο. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή έχει στόχευση τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η υπόθεση αυτή ενισχύεται από τους προσχηματικούς λόγους οι οποίοι αναφέρθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο. Οι αυταρχικές λογικές της […]