18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εμβόλιο κορονοϊού: Ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το απόγευμα της Δευτέρας, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την «Επιχείρηση Ελευθερία» η οποία αφορά στο εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα βήματα τα οποία περιλαμβάνει η «Επιχείρηση Ελευθερία».

«Έρχονται τα εμβόλια στην Ελλάδα, θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους» ανέφερε και τόνισε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε 5 τέτοιους χώρους.

Σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία στα οποία θα αποθηκεύονται τα εμβόλια ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τις διανομές των εμβολίων.

«Είναι δεδομένο ότι στην πορεία θα προκύψουν δυσκολίες. Με απόλυτη διαφάνεια θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναφορικά με τις δόσεις των εμβολίων της Pfizer που θα φτάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε πως:

  • Στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μικρή παρτίδα 9,750 δόσεων
  • Στις 27 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία αναφορά
  • Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή τους στα νοσοκομεία
  • Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα, 83850 δόσεων
  • Έως τέλος Ιανουαρίου περιμένουμε 429,000 δόσεις και έως τέλος Φλεβάρη 333,350 δόσεις

«Είναι εμφανές ότι όσο περισσότερες εταιρείες παίρνουν έγκριση τόσο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και τόνισε πως μόνο από την Pfizer, πάντως, τόνισε πως ως τον Μάρτιο περιμένουμε 1.265.550 δόσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Περισσότερα Άρθρα

Με τον διοικητή του Παναρκαδικού συναντήθηκε ο Δ.Πτωχός

Διαδοχικές συναντήσεις έχει στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη ο Δημήτρης Πτωχός με φορείς, αιρετούς και στελέχη υπηρεσιών και δομών. Ο Περιφερειάρχης επιδιώκει αφενός την γνωριμία, αφετέρου την συνεργασία και τον σχεδιασμό κοινών ενεργειών. Η τελευταία συνάντηση έγινε χθες Τρίτη με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Αναστάσιο Τζανή. Στη συνάντηση, παρουσία και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών […]

“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” – Νέος υποψήφιος ο Ιωάννης Μπόγρης του Κωνσταντίνου

Η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”  μεγαλώνει και ισχυροποιείται ! ΜΑΖΙ  ΜΑΣ και ο Ιωάννης Μπόγρης του Κωνσταντίνου και της Νικολέτας. Ο Γιάννης είναι Αργείτης, γέννημα θρέμμα της οδού Φορονέως Άργους. Εργάζεται ως ιδιωτικός Υπάλληλος. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από την δεκαετία του  `80. Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας 9χρονης κόρης. Επέλεξε την “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” για να βοηθήσει και αυτός να επιστρέψει […]