20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ενταση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας από αύριο

Σε τηλεδιάσκεψη των Περιφερειών με το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία έχει προγραμματιστεί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων αναφορικά με την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών (όπως τηλε-εργασία κ.α.), στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τα νέα δεδομένα αναφορικά με την διασπορά του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, συγκλήθηκε στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη με στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, η οποία αφορούσε την εφαρμογή των νέων μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή διάδοσης της covid-19.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, εντείνεται περαιτέρω ο αυστηρός έλεγχος στις εισόδους των Διοικητηρίων των Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα γίνεται θερμομέτρηση και θα επισημαίνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους υπαλλήλους.

Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των πολιτών ηλεκτρονικά, ενώ αν αυτό αποδειχθεί μη δυνατό, η διεκπεραίωση θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Παράλληλα θα διενεργούνται συχνές και εκτεταμένες απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας.

 

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Στο μεταξύ, από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου ξεκινούν συστηματικοί και αυστηρότατοι έλεγχοι από κλιμάκια των Διευθύνσεων Υγείας και Εμπορίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Οι εν λόγω έλεγχοι θα διενεργούνται ακόμα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ιδιαίτερα εντατικοί έλεγχοι επίσης θα διενεργούνται, σε καθημερινή βάση, και στην μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, η οποία διενεργείται με ταξί και λεωφορεία στο πλαίσιο των σχετικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Περισσότερα Άρθρα

Μέχρι τις 12 Ιουνίου η προθεσμία για τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών λήγει στις 12 Ιουνίου 2020 και ώρα 15.00. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών […]

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Νέα Ημερομηνία Έναρξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στo Άργος

Το Επιμελητήριο Αργολίδας, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εκπαίδευση, παρουσιάζει, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), και σε συνεργασία με τη 360U BetterSkills – BetterBusiness και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι να προετοιμάσει στελέχη τα οποία, μετά την επιτυχή […]