20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (13.4.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 20χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 20χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 18.3.2019 έως και προχθές (12.4.2019), διέπραξαν συνολικά μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα κ.ά., καθώς και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών, σε κατάστημα και σε οικία, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, αντίστοιχα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) φορητοί πομποδέκτες (ασύρματοι), διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και είδη ρουχισμού, που σχετίζονται με τις ανωτέρω πράξεις, ενώ κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Πολωνία: Κινητοποίηση για ένα επικίνδυνο ζώο που τελικά ήταν… κρουασάν!

Πολωνία: Κατάπληκτοι έμειναν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας προστασίας ζώων της Πολωνίας όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα δυνητικά επικίνδυνο ζώο που κρυβόταν επί μέρες σε ένα δέντρο… και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα κρουασάν. Η Εταιρεία Προστασίας Ζώων (SPA) της Κρακοβίας ανέφερε μέσω του Facebook ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μια φοβισμένη κάτοικο της πόλης που […]

Παραμονή των Ταξιαρχών… Κρύβουμε τα παπούτσια μας!

Αύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, είναι η γιορτή των Ταξιαρχών. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ  έν αντιθέσει με τον Γαβριήλ είναι ένας πολεμιστής. Θεωρείται ότι σχετίζεται με μηνύματα θανάτου και η σπάθα του δηλώνει τον αγώνα και την θυσία. Στην λαική παράδοση λένε πώς την παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών πρέπει να κρύβουμε τά παπούτσια μας για να […]