18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν σήμερα (10.11.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 36 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 36χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κλοπής και της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 34 ετών, αντίστοιχα, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.10.2021 έως και την 9.11.2021, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- περίστροφο, -18- κυνηγετικά φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των -640- ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και όχημα,  ως μέσο τέλεσης αυτών.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ρουχισμού, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -27.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Περισσότερα Άρθρα

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για την επέτειο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Σήμερα, 8 Μαρτίου 2022, 112 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τιμούμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και τους αγώνες τους στο πλαίσιο της γυναικείας χειραφέτησης, έχοντας πάντα κατά νου ότι η σημερινή δεν αποτελεί, μόνο, μία ημέρα εορτής, αλλά και ευαισθητοποίησης, αναγνώρισης, αποδοχής και υπενθύμισης πως ο αγώνας των γυναικών […]

Καλαμάτα: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Καλαμάτας σχεδιάζει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού εορταστικών δράσεων επετειακού χαρακτήρα (εκδηλώσεις μνήμης, διοργάνωση συνεδρίου, ημερίδων, εκθέσεων, εκδόσεων κ.ά.), ο Δήμος Καλαμάτας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την πρότασή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην ιστοσελίδα της Κ.Ε. […]