18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εξουδετερώθηκαν βλήματα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στον κόλπο της Μονεμβασιάς

Η πρώτη φάση επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών από την ειδική ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών πραγματοποιήθηκε από 12 έως 23 Οκτωβρίου στον κόλπο Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η εξουδετέρωση αφορά σε μεγάλο αριθμό βλημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία βρίσκονται βυθισμένα σε κοντινή απόσταση από τον λιμενοβραχίονα του λιμένα της Μονεμβασιάς.

Η καταστροφή των βλημάτων περιλαμβάνει την ανάσυρση από τον πυθμένα, τη μεταφορά σε ασφαλές καθορισμένο σημείο και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η επιχείρηση πρόκειται να διεξαχθεί σε πολλαπλές φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση του συνόλου των βλημάτων, που υπολογίζονται σε άνω των 800.

Τόσο η τρέχουσα όσο και οι επόμενες φάσεις της επιχείρησης εκτελούνται σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία και τον Δήμο Μονεμβασιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης : Μπουρλοτιέρης σε ήδη βομβαρδισμένο τοπίο

Η αληθινή πολιτική μάχη στην χώρα ξεκινά τώρα. Τώρα που τα πολλαπλά προβλήματα φτάνουν στο ανώτατο σημείο τους, τώρα που οι προοπτικές της οικονομίας διαγράφονται μαύρες για τους επόμενους μήνες, τώρα που η κούραση και η απογοήτευση αρχίζουν να κυριεύουν τους ανθρώπους. Μπορεί να μην μοιάζει πολύ ηθικό, είναι όμως απολύτως λογικό και αναμενόμενο να […]

Σε λειτουργία από αύριο το Κολυμβητήριο Ναυπλίου

Στους γνωστούς ρυθμούς επανέρχεται από αύριο το Κολυμβητήριο Ναυπλίου. Οι εργασίες υπερχλωρίωσης στο νερό της πισίνας ολοκληρώθηκαν (για το λόγο αυτό δεν λειτούργησε δυο μέρες) και όλα είναι έτοιμα να δεχθεί και πάλι τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του…γλυκού νερού.