18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εορτάζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου

Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται και φέτος η θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιστορικό ιερό ναό της πόλης του Ναυπλίου. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσοστόμου Παπουλέση. ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, στον κατάμεστο από κόσμο ναό της Παναγίας όπως συνηθίζουν να τον ονομάζουν οι Ναυπλιώτες. Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου χτίστηκε τον 16ο αιώνα, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Είναι από τους πρώτους Ορθόδοξους Χριστιανικούς Ναούς στο Ναύπλιο και κατά την ιστορική του διαδρομή συνέβαλε στην πνευματική αφύπνιση και ενίσχυση του υπόδουλου γένους στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ο Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας έζησε τον 17ο αιώνα στο Ναύπλιο, νέος σε ηλικία είχε το θάρρος να ομολογήσει την πίστη και την αγάπη του στον Ιησού Χριστό μπροστά στους μαινόμενους κατακτητές.

Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στον ιστορικό Ναό της Παναγίας στο Ναύπλιο (βίντεο)

Περισσότερα Άρθρα

Η UrbanAct έδωσε στη Νεμέα το νέο της τοπόσημο

Η Νεμέα απέκτησε το νέο της τοπόσημο με την τοιχογραφία που υλοποίησε η UrbanAct στο 2ο Δημοτικό σχολείο της πόλης, με την αναπαράσταση του μύθου του πρώτου άθλου του Ηρακλή με το λιοντάρι της Νεμέας. Το έργο ζωγράφισε ο streetartist Same84 μέσα από την ιδιαίτερη εικαστική του γραφή, ενώ όλο το πρόγραμμα έγινε πραγματικότητα με την αιγίδα και στήριξη […]

Πάτρα: Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού στο Άσυλο Ανιάτων

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι τρεις ηλικιωμένοι τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων στο οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Η εργαζόμενη που επίσης βρέθηκε θετική παραμένει σε καραντίνα κατ’ οίκον ενώ όλοι οι οι τρόφιμοι και εργαζόμενοι υποβάλλονται σε τεστ. Η ιχνηλάτηση των επαφών είναι σε εξέλιξη. Πηγή: patrastimes.gr