18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Επέζησε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και πέθανε από κορονοϊό – Η φωτογραφία που τον έκανε γνωστό

Από κορονοϊό πέθανε ο Στέφεν Κούπερ, ο άνδρας που έτρεχε να γλιτώσει από τα συντρίμμια στον νότιο πύργο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο άνδρας, 78 ετών, πέθανε πριν λίγες μέρες στο Delray Beach της Φλόριντα.

Ο ίδιος άνηκε στους πρώτους 138 ανθρώπους στο Palm Beach County που πέθαναν από τον ιό.

Η ιστορική φωτογραφία

Ο Στέφεν Κούπερ «πρωταγωνίστησε» στην εικονική φωτογραφία που δείχνει ανθρώπους να τρέχουν να γλιτώσουν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου την ώρα που πίσω τους επικρατούσε το χάος.

Η εικόνα δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες σε όλο τον κόσμο και ενώ σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο προς τη μνήμη των θυμάτων της 9/11 στη Νέα Υόρκη.

Η φωτογραφία: Ο Κούπερ είναι ο άνδρας στα αριστερά με τον φάκελο στο χέρι

Η Τζάνετ Ράσις, συνεργάτης του Κούπερ για 33 χρόνια, είχε πει για την φωτογραφία: «Ο Κούπερ δεν ήξερε καν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε. Έψαχνε κάτι στο περιοδικό Time μια μέρα και ξαφνικά είδε τον εαυτό του και αναφώνησε: «Ω θεέ μου. Είμαι εγώ»;

Σημειώνεται πως όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ο Κούπερ είχε συναντηθεί με έναν φίλο του σε καφετέρια της περιοχής προκειμένου να μιλήσουν για δουλειά. Ωστόσο ο καφές τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς εκείνη την ώρα συνέβη μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Εν τέλει 19 χρόνια αργότερα, ο Κούπερ έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στα 78χρονια του στο Ιατρικό Κέντρο Delray.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στη Νέα Υόρκη, γεννήθηκε στο Μπρονξ , και στρατολογήθηκε στο Βιετνάμ.

ΠΗΓΗ:Ε.Τ.

Περισσότερα Άρθρα

Επιμελητήριο Αργολίδας: Παράταση και τροποποίηση της δράσης “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Αναφορικά με τη δράση «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014- 2020» , η Περιφέρεια Πελοποννήσου , αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, έως και την 08-02-2021 (ώρα 15:00). Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και […]

Δημήτρης Κρίγγος: Ιστορική μέρα για το Άργος

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το Άργος και το δήμο Άργους Μυκηνών! Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα και υποβάλλαμε στο Κτηματολογικό Γραφείο Άργους την καταχώρηση της πράξης εφαρμογής του «Νοτίου Τμήματος Άργους» ώστε να πρωτοκολληθεί. Δεκαετίες αγωνιών, στεναχώριας και προσμονής από χιλιάδες ιδιοκτήτες τελειώνουν. Μετά από πολύ δουλειά, εντάσεις, αγωνίες, από […]