17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Τρίερ: Πληροφορίες για δύο Έλληνες μεταξύ των πέντε θυμάτων

Rescue workers and onlookers stand near the scene after a car drove into a pedestrian zone in the city of Trier in Germany, Tuesday, Dec 1, 2020. German police say two people have been killed and several others injured in the southwestern German city of Trier when a car drove into a pedestrian zone. Trier police tweeted that the driver had been arrested and the vehicle impounded. (AP Photo/Sebastian Schmitz, lokalo.de)

Πέντε νεκρούς μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος εννέα μηνών, καθώς και 15 τραυματίες, άφησε πίσω του ο οδηγός του αυτοκινήτου που το έριξε χθες Τρίτη το απόγευμα πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στη Ρηνανία – Παλατινάτο, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το orthodoxia.info δύο από τα πέντε θύματα ήταν Έλληνες. Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα πρόκειται για μια οικογένεια μέλος της εκεί ελληνικής κοινότητας η οποία είχε βγει να περπατήσει στους δρόμους της πόλης. Ο πατέρας  οδοντίατρος στην περιοχή, μαζί με την σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά. Νεκρός είναι ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις δυο μηνών κοριτσάκι τους ενώ η σύζυγος του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητό στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν, SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε συντετριμμένος Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος του Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο κ. Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Εκτός από το βρέφος, τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, καθώς κι ένας άντρας 45 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ. Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου επίσης βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Περισσότερα Άρθρα

Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν απόσυρση απαράδεκτης διάταξης σε νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Σκρέκα

Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν απόσυρση απαράδεκτης διάταξης σε νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Σκρέκα Την απόσυρση του πρωτοφανούς άρθρου 219 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές», ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, […]

Υιοθετήθηκε μια από τις σκυλίτσες που βρέθηκαν με εγκαύματα στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη και νοσηλεύεται σε κλινική

Η πρόσφατη φωτιά στα Γεράνεια Όρη αποτελεί, όπως γράφτηκε, την πιο καταστροφική, από άποψη καμένης δασικής έκτασης, πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας καθώς έκαψε 52.000 στρέμματα δάσους και δασικής έκτασης. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους. Σε αντίθεση με το πρόσφατο Μάτι, εδώ ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Υπήρξαν […]